Aktuellt

Att kommentera andras val av träningsdos

”Vad säger du när folk kritiserar/klagar/kommenterar ditt val av träningsdos?  Jag vill ha ett svar i bakfickan! Snärtigt svar på tal och ett hållkäftenbra svar. Utan att kränka någon…”

lund runt

Frågan kommer från en kompis som precis bytt jobb. Och jag får tänka till lite. För det är nog faktiskt aldrig någon som sagt något TILL mig om min träning. Vad som sägs bakom min rygg är jag lyckligt ovetande om.

Men jag vet ju att folk snackar. Om allt. Folk är för smala eller för tjocka. Tränar för lite eller för mycket. Äter för mycket kött, för nyttigt eller för slarvigt….  För att gardera sig från skitsnack ska man nog träna två gånger i veckan. Helst zumba. Äta köpekakor på jobbfikat även fast man är mätt och tycka löpning är trist. Då är man nog helsafe.

Oavsett. Det är trams att kommentera andras val. I alla fall nedlåtande. Man kan intressera sig, vara nyfiken och fråga. Men inte med en underton av att personen i fråga är konstig för att den tränar.

Träning är för de allra flesta en hobby. Det borde inte sticka mer i ögonen än att samla frimärken eller spela trumpet. Så det så. En del spelar lite trumpet, en del spelar lagom trumpet och en del älskar trumpet och spelar jätteofta. Precis som med löpning. Och ingen som spelar trumpet ser ner på folk som inte spelar trumpet. Det gör inte vi löpare heller. Vi bara utövar den sport vi älskar. Utan tanke på att sticka någon i ögonen eller uppröra känslor.

Får du kommentarer om din träning?

 

8 Kommentarer

 • Svara
  Anna T
  24 augusti, 2022 kl 08:01

  Inte fått nån kommentar, annat än ”Va, jag trodde du var värsta supermänniskan!?” när jag sa att jag inte tränat på x månader. Så jag har lyckats upprätthålla en träningsnivå jag inte ens är i närheten av. Ganska nöjd med det! :-D

  Men som svar på din kompis fråga, så hade jag bara lugnt motfrågat: På vilket sätt känner du att min träning påverkar dig och ditt liv (så negativt)?

  • Svara
   Anna
   25 augusti, 2022 kl 20:40

   En gång fick jag frågan: Äter DU potatis? Som att det var superonyttigt (ja, du vet kolhydrater…) och att jag aldrig i hela livet åt något sånt. Så konstigt!

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  24 augusti, 2022 kl 20:34

  Faktiskt inte så jätteofta! Pratar inte så mycket om det på jobbet och de som känner mig vet ju hur jag är. Haha. Om någon säger något är det mest positivt och är det något negativt så brukar jag fråga vad de menar. Ofta är det något om att det inte är ”nyttigt” att träna varje dag och då frågar jag vad de baserar det på, Hittills har ingen kunnat svara. :-D

  • Svara
   Anna
   25 augusti, 2022 kl 20:46

   Om de visste hur mycket man kan variera träning. Det är inte så att man springer maxintervaller varje dag liksom :D

 • Svara
  Hanna
  24 augusti, 2022 kl 23:27

  Jag har aldrig fått höra något negativt om min träningsmängd. När en av döttrarna klagar över något systern gör (som inte påverkar dem) frågar jag ”Var någonstans får du ont när hon gör det?”. Lite som Annas svar men med en touch av sarkasm.

  • Svara
   Anna
   25 augusti, 2022 kl 20:48

   Skönt med folk som inte frågasätter. Jag är också förskonad. Min mamma var ett tag orolig om jag åt tillräckligt. Sen hon såg mina portioner har hon slutat undra….. :D

 • Svara
  Hannas krypin
  25 augusti, 2022 kl 19:49

  Jag får inga negativa kommentarer. Folk tycker att jag är ”duktig” som tränar så mycket. Själv känner jag mig inte duktig för att jag tränar. Det borde vara självklart för alla att få in någon form av fysisk aktivitet varje dag….

  • Svara
   Anna
   25 augusti, 2022 kl 20:54

   Duktig är människor som har fina trädgårdar och perfekt städade hem. Att springa är inte duktigt, när man springer roar man sig ju bara :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.