Aktuellt

Vid sidan om Skåneleden!

När man redan bockat av en Skåneledsetapp kan man nästa gång ta sig friheten att inte följa den slaviskt. Därför kunde jag i dag njuta av havets kluckande på min väg söderut från Brantevik. Istället för att springa längs en bilväg…

Fredrik och Alva ska orientera efter Hitta ut-kartan i Simrishamn, och släpper mig strax norr om Tobisviks camping. För att bli upplockad när de orienterat klart och kört i fatt mig.

Det är som alltid fantastiskt på Österlen. De pittoreska samhällena med stockrosor all over the place. Havet. Stranden. Båtarna.

Med vinden i ryggen och skinande sol är det lätt att få feeling. Kilometrarna tickar snabbt och jag känner att jag vill fortsätta hela dagen. Attans på den där bilen som snart ska komma ifatt…

Efter Brantevik svänger Skåneleden upp mot bilvägen till Skillinge. Förmodligen för att markägaren inte vill ha en massa svettiga löpare på sina ägor vid stranden. Men ändå. Det finns en stig vid vattnet så jag tar den. Genom hästhagar och kohagar. Alltid nära vattnet men ibland genom mikroskopiska skogspartier med trailkänsla.

Ett så mycket bättre alternativ än den asfalterade cykelvägen som Skåneleden bjuder på. Kom ihåg det, om du någongång ska på det hållet!

Blir upplockad någonstans mellan Gislövs hammar och Skillinge. Då har jag hunnit dryga 14 km och är så redo för ett dopp.

Ett uppfriskande 17-graders dopp på den sida Skåne där vattnet alltid är kallt får duga som rengöring. Sen kör vi Ystadsklassikern med Poke Bowl på Gränden och rykande varmt Wienerbröd på Fritidsbaren.

En helt fulländad dag.

 

 

6 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  11 juli, 2022 kl 21:49

  Åh vad jag blir avis! Kan du behålla vädret tills jag kommer?

  • Svara
   Anna
   14 juli, 2022 kl 21:45

   Klart jag kan!

 • Svara
  Hannas krypin
  12 juli, 2022 kl 19:41

  Det låter ju helt fantastiskt!

  • Svara
   Anna
   14 juli, 2022 kl 21:46

   Jepp. It was!

 • Svara
  A-mamman
  13 juli, 2022 kl 19:49

  Badade i Ystad häromdagen, en termometer visade 11 grader!! Och ja, det isade i benen (jag är ändå en vinterbadare). Förvånat konstaterar jag att det på Bornholm är runt 20 grader i havet. Konstigt?

  • Svara
   Anna
   14 juli, 2022 kl 21:48

   Österlen brukar alltid vara superkallt. Visste inte att det var kallt ända till Ystad dock. Men uppenbarligen! 11 grader är ju nästan som att vinterbada mitt på sommaren…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.