Aktuellt

Sällskapslöpning på Skrylleslingan

På något sätt ska man ju inviga semestern och det behöver inte nödvändigtvis vara med ett glas vin. Därför var vi inte svårövertalade när några ur löparklubben la ut ett eftermiddagsevent. 15 kilometer på Skrylle-slingan och en etapp mot vårt mål hela Skåneleden är ju liksom både nytta och nöje.

Fredrik som är halt och lytt går ensam åt ena hållet, medan vi med någorlunda friska kroppsdelar springer åt andra hållet. När vi möts är planen att Fredrik ska springa med oss tillbaka sista biten. Ett genialiskt upplägg, men så är det ju jag som kommit på det!

Vi springer genom fantastisk skog och över härliga backar. Men mest av allt springer vi rätt igenom en större samling kor. Jag försöker diskret föreslå att vi ska springa runt om, men det är rakt fram som gäller. Förbi både kossor, kalvar och tjuren TJUREN.

Det är Roger i täten som inte är korädd. Dessutom vill jag tro att han tänker att Skåneleden ska följas på millimetern, och inte fyra meter vid sidan om. Hur som helst. Vi överlever och kan fortsätta vår tur.

Vi möter Fredrik efter 9 kilometer. Då har han ätit upp alla hallon i hela Skrylle. Bara så ni vet, i fall ni hade planer på att sticka dit med bärkorgen.

Men ingen sommarlöpning är komplett utan glass och dopp. Doppet blir i Billebjer och glassen på Syster Jakobs i Lund. Underbart att Lund äntligen fått en glassbar värd namnet! För den brynta smörglassen hade jag kunnat ta ett Skryllevarv till eller två!

 

2 Kommentarer

 • Svara
  Helena
  30 juli, 2022 kl 20:32

  Prova mangon eller hallonsorbeten nästa gång – de är inte helt fel ;-)

  • Svara
   Anna
   31 juli, 2022 kl 20:23

   Tack för tips. Det får bli nästa besök! Gissar att det inte dröjer så länge…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.