Aktuellt

Fördelningsprinciper

Vi har ganska tydliga regler för hur saker fördelas här hemma. Det är liksom praxis och allmänt accepterat. Men en fördelning från vår fjällvandring var snäppet mer hemlig…

Det är Fredrik som packat väskorna. Det är lika bra att låta honom. Annars packar han ändå om allt. Men det är viktfördelningen som är lite speciell. Jag tänker att den borde relateras till kroppsvikt och att han därför borde bära ca 50% mer. Det gör han inte. För hans fördelningsnyckel är en annan. Han packar båda väskorna lika och motiverar fördelning med att jag är starkare än honom på tricepspressar på body pumpen…  Förvisso sant, men ryggsäcken bärs ju hyfsat sällan med armarna ovanför huvudet…

På dag tre när vi ätit upp typ hela hans väska, får han dock dåligt samvete och tar över tältet från min.

I övrigt fördelar mest mat och den fördelar vi såhär:

Gröt: Lika stora portioner. Plus att jag får slicka kastrullen.
Vanlig mat: Han äter lite mer.
God mat: Fördelas lika. Är han mer hungrig får han äta bröd…
Jättegod mat: Fördelas också lika. Plus att jag norpar lite från hans tallrik när han tittar bort…

Skulle vi äta på restaurang och beställa olika mat, och det sedan skulle visa sig att hans är godare än min….Då förhandlar jag till mig ett byte!

Sånna är reglerna. Behöver jag säga att det är jag  som har bestämt dem? Och därför lät honom hållas vad gäller ryggsäcken. Tänker att det är bra för äktenskapet att båda får ha sina regler. Och nu blev jag ju ännu starkare på köpet. Win-win.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.