Aktuellt

Bryggfolket och ett par flytande trosor

Det är på bryggan det händer. Klockan är strax före sju på morgonen och alla pratar med alla.

Två dagar i rad har vi tagit morgondopp innan jobbet. Igår osprungen och idag uppvärmd med en löprunda. Och ni som inte vet, det är värsta mingelpartyt out there.

Alla är så galet trevliga på morgonkvisten. Och samtalen så enkla. En given icebreaker är något så rafflande som att prata om vattentemperaturen. Sen är alla barriärer borta. Råkar ens man dessutom slänga ner ens nybadade trosor i vattnet efter avslutat bad har man en gjuten stämningshöjare. När fem personer på en brygga med spänning följer de flytande trosornas väg i vattnet. Ska de flyta in mot bryggan eller ska den klantige mannen behöva doppa sig en gång till? Han har ju bytt om till torra kläder…

En tant på väg ner erbjuder sig att hämta dem men nu börjar jag känna mig lite generad. Fredrik lyckas fiska tag i dem och jag stoppar diskret ner dem i påsen. Glad ändå att det var ett par sportiga trosor i funktionsmaterial.

Medan vi sätter oss ner för morgongröt är det dags för vårt badsällskap att gå hemåt. ”Vi ses kanske en annan morgon”, säger de. Och det gör vi säkert. Tänker inte sluta med den här nya vanan på ett tag!

2 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  21 juli, 2022 kl 20:42

  Nu är det bara att fortsätta! Året runt!

  • Svara
   Anna
   27 juli, 2022 kl 17:28

   Yes! Blev ett dopp både måndag och tisdag. Idag strejkade jag dock. Höstrusk….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.