Aktuellt

Bjäre Trail och den galna beslutsångesten

Ingmarie kommer till Skåne och ska springa Bjäre Trail 34 km. Jag var stensäker på att jag INTE skulle göra just det. Vi kunde ju ta en fancy liten runda och äta mat en annan dag…

Men så börjar det ändå snurra i huvudet. Skulle det inte vara trevligt att ha en löpardejt på Bjäre? Vi är tekniskt ungefär lika obekväma med terrängen. Vi kunde springa sakta, äta chips och titta på utsikten. Ta en massa fina bilder. Och ändå komma 4:a och 5:a för att startfältet är precis så litet på damsidan!

Banan ska vara galet kuperad men inte jättefarligt trixig. Frågan är vem som uttalar sig, ett fjällproffs eller en asfaltballerina? Definitionen på teknisk är inte riktigt densamma om det är Tove Alexandersson som uttalar sig, eller jag själv, som faller omkull vid blotta åsynen av en kotte.

Det här är mina tvivel. Läs noga och hjälp mig sedan fatta beslut….

 1. Det är så brant att jag dör.
 2. Jag har inga bra skor. Trailskorna åker med dottern till O-ringen samma dag som loppet går. Ja, jag har egna trailskor också, men inga som jag vågar springa 34 kilometer i….
 3. Jag kan springa i vanliga skor, det ska vara torrt.
 4. Prognosen ändrad. Det ska regna.
 5. Det är bara 3 tjejer anmälda. Vet övriga tjejer något som dessa tre (och jag själv) inte vet, typ att det kommer bli misärjobbigt? Den värsta lördagen of all times. Att stigen korsas av vilda tjurar och vildvuxet björnbärsris. Att snitslingen är undermålig och att det kommer bli fler mils vilsespring?

Försöker googla race reports för att få ett hum om vad som väntar.  Det finns typ 2 st att välja bland. Den ena är skriven av värsta eliten som vann hela tjottaballongen och tyckte det var jättelätt. Den andra har mest sprungit fel och tyckte det var väldigt skönt att äntligen komma i mål.

Men så är det ju väldigt fint.

Hjälp mig hörrni!
Ska jag springa? Och om jag inte springer, vad ska jag då hitta på som är minst lika fint men inte lika läskigt?

 

10 Kommentarer

 • Svara
  Marina
  18 juli, 2022 kl 19:27

  Spring, du fixar det!

  • Svara
   Anna
   19 juli, 2022 kl 19:45

   Lite lockad, lite livrädd. Tur att jag har flera dagar på mig att bestämma! Kan t om vänta i väderprognosen…

 • Svara
  forsbackarunner
  18 juli, 2022 kl 19:29

  Hej, sprang det 2019 och det var enormt varmt och tuff terräng. Läs gärna min rapport: https://forsbacka10487151.wordpress.com/2019/07/28/bjare-trail-run-tufft-och-backigt/

  • Svara
   Anna
   19 juli, 2022 kl 16:37

   Haha, det var just den race reporten som var en av dem jag syftade på i inlägget :D Vilsespringningen lockar inte riktigt….
   Avråder du?

 • Svara
  Hannas krypin
  18 juli, 2022 kl 22:05

  Det är klart du ska springa!

  • Svara
   Anna
   19 juli, 2022 kl 19:47

   Lite sugen faktiskt. Fast lite livrädd på samma gång. Orkar liksom inte springa vilse i den kuperingen…

 • Svara
  Emma
  18 juli, 2022 kl 22:56

  Spring! Du kommer älska det efteråt 😀

  • Svara
   Anna
   19 juli, 2022 kl 19:47

   Ja det kan man alltid vara säker på. Frågan är hur det är under tiden :D

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  20 juli, 2022 kl 20:21

  det var ju just det där vädret som jag sa att jag INTE ville ha för då skulle jag banga. 4+++ timmar i kyla lockar inte ett dugg!Så nu velar jag också! Då springer jag hellre one way (med dig) eller i bokskogen och vet jag kan hoppa av precis när jag vill!

  • Svara
   Anna
   27 juli, 2022 kl 17:27

   Det blev ju superbra som det blev!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.