Aktuellt

Antiklimax

Jag såg en människa prata ”vett-och-etikett-i-sociala-medier” i ett morgonprogram häromdagen. Enligt henne fick man inte skryta. Inte lägga upp bilder på turkost vatten utomlands. Men inte heller från lantstället. Man fick inte lägga upp matbilder, och när jag tänker efter, faktiskt nästan inte lägga upp någonting alls.

Så från att ha ”SKRUTIT” med fjällbilder i flera dagar måste jag nu balansera upp med lite bister verklighet. Vår första semesterfredag i Malmö har nämligen plockat ned mig på jorden i ett nafs. Så för balansens skull delar jag det också. Så att vett-och-etikett-människan blir nöjd. Here goes:

Vaknar klockan 06:00 av att Fredriks väckarklocka ringer. Det var gårdagens larm som han lyckats lägga någon upprepa-allla-dagar-funktion på. Klockan väcker inte bara oss utan även katterna. Som tycker tidpunkten lämpar sig väl för rally i hela lägenheten. Det går inte att somna om.

Däreftar har vi i turordning matplanerat, tvättat, storhandlat, bokfört, planerat lopp och packat upp väskor. Det har inte ens varit sol ute.

Förstår ni vilken miserabel dag.

Inte ens ett body pump-pass kunde uppbringa balans i tillvaron.

Misär.

Ett inlägg i sann vett-och-etikett-anda. I syfte att ingen ska bli avundsjuk på mitt flashiga liv.

Jag hoppas ni blev ordentligt inspirerade…

7 Kommentarer

 • Svara
  Hannas krypin
  8 juli, 2022 kl 22:47

  Men hallå hur tänkte hon egentligen. Jag tycker att hon har missförstått helt vad man använder sociala medier til.

  • Svara
   Anna
   10 juli, 2022 kl 18:00

   Hon kändes faktiskt mest gnällig. Man fick inte skryta med att man var utomlands. Men sparade man pengarna och stannade hemma i en stuga fick man inte ”skryta” om det heller. Men det var tydligen helt okej för Zlatan att skryta???
   Det intressantaste var ändå när jag kollade hennes eget instakonto och hon hade lagt upp en bild på turkost hav – UTAN människor! Det som nyss var det värsta man kunde göra…

 • Svara
  Marina
  8 juli, 2022 kl 23:03

  Hon är helt ute och cyklar, allt som gör sociala medier roligt tycker hon är fel. Trist kvinna!

  • Svara
   Anna
   10 juli, 2022 kl 18:00

   Supertrist. Undrar vilka konton hon följer…. Och varför hon själv har turkost vatten i sitt eget….

 • Svara
  Anna
  9 juli, 2022 kl 15:31

  Men, vilket tråkigt inslag med en på gränsen till gnällig expert! Hon har fel (förutom om matbilder, där håller jag med. I alla fall mina vänner är då inga matfotografer …).

  Sen handlar det ju om integritet – hur kul tycker mina barn det är att bli uthängda inför alla vänner och bekanta? Det är klart livet och semester inte är tipptopp hela tiden, men jag förmedlar ju hellre en bra känsla i ett inlägg på Insta, än gnäll.

  Sen vad gäller influensers som du – så har du perfekt blandning av allt, så fortsätt du, och strunta i s k experter! :-)

  • Svara
   Anna
   10 juli, 2022 kl 18:24

   Men tack snälla du :D
   Håller med på alla punkter. Hon var liksom jante personifierad. Om jag ser en person på en väldigt fin plats ser jag det som ett restips, inte en anledning att bli avundsjuk. Det kan vara ställen med turkost vatten men lika gärna en soluppgång vid en sjö tre mil hemifrån. Jag bryr mig faktiskt inte om etikett, tycker folk att jag är tråkig så får de avfölja :D

 • Svara
  Lotta
  10 juli, 2022 kl 13:47

  Ja, henne hörde jag oxå och bara gapade. Hela poängen med sociala medier är väl att man delar vad man vill – och så väljer folk att följa, titta, läsa om de är intresserade. Sen kan jag hålla med om att alla bilder inte är så intressanta för andra att titta på, men då får de väl bara scrolla vidare.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.