Aktuellt

Studenten – ett litet marathon

Ber om ursäkt för min totala frånvaro. Vi har haft en student att roa oss med. Bråda dagar, sena nätter. Men alltså. Studenten. Vilken grej.

Det känns nästan som nyss jag stod där själv, men jag inser ju att så inte riktigt är fallet. Oavsett, känslan är stark att få återuppleva äventyret från sidan.

Att ordna student är lite som att springa marathon och vara hejarklacken på samma gång. Man förbereder sig, klipper tånaglarna, fixar med vätska och energi. Väljer outfit och velar om de är tillräckligt kallt eller varmt. Kollar väderprognoser och oroar sig för reg. Uppdaterar och oroar sig lite till.

På självaste dagen förvandlas jag till självaste SKYLTMANNEN och står och hejar på andra sidan staketet med nära och kära. Cruisar genom folkmängden, som lika gärna skulle kunnat ha varit en startfålla. Vässar armbågarna för att komma långt fram när startsignalen går. När musiken drar igång reser sig håren på underarmarna. En lång dags resa mot målet har precis börjat.

Vi hänger blommor som värsta kranskullan och plötsligt är vi i Mora. Men inte för länge för snart ska vi få fart under dojorna och jaga ikapp studentflaken som plötsligt och oannonserat tjuvstartat. Innan ”Idag är jag stark” ens spelats. Eller så var det vi som minglade för länga med hejarklacken…

På flaket läser jag att man ska använda kondom annars riskerar man att det blir en EKONOM. Känner mig kränkt, fast bara på skoj.

Släpper firandet för att skyndsamt förflytta oss hemåt och förbereda målgångsdepån.

Duka fram sportdryck och snacks. Och hänga upp farthållarballongerna.

Vara redo när självaste studenten kommer i mål.

Och ja. Idag är jag trött i hela kroppen. Nu återhämtning…

 

2 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  9 juni, 2022 kl 20:56

  Får rysningar bara av att läsa TROTS att det är ännu längre sen för mig sen det hände och jag inte ens har några barn som tagit sig dit. Grattis till Alva! (Och er!)

  • Svara
   Anna
   12 juni, 2022 kl 18:06

   Ja det var en superhärlig dag! Och gåshud all over the place! Bästa!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.