Aktuellt

Smygstart Malmö Five

När klubbkompisarna kommer till Malmö för att springa årets upplaga av Malmö Five spritter kroppen av FOMO. För just idag har vi bjudit in till picknickluch i Pildammsparken för att göra oss av med resterna av studentbuffén. Jag kan alltså inte ta alla fem rundorna idag. Men inte heller helt hålla mig borta…

Därför gör jag en combo som heter duga.

Klockan 07:00 sticker jag hemifrån för en fyra kilometer lång uppvärmning till Emporia. Där möter Roger och Cecilia dpp för dagens första runda – Hyllierundan.

Hyllierundan är 10 kilometer lång, och förra gången vi sprang den ösregnade det. Idag har vi betydligt trevligare väder. Bra, för då så slipper vi blöta ner Rogers bil på vägen till andra rundan i Sibbarp.

Roger har planerat dagen minutiöst. Bokstavligen. Det är på minuten vi lämnar Hyllie, och det är på exakt klockslag vi står redo för start i Sibbarp. Men vårt anslutande sällskap har tagit fel på samlingsplats och är ett par minuter sen. Roger vrider sig av otålighet. Och så fort vi ser Per i fjärran börjar vi springa mot honom. För att inte slösa fler minuter på schemat.

Rundan i SIbbarp är en av mina favoriter och just idag är den vackrare än vanligt. Utsikten över bron är magisk, och med diset som vilar över havet ser bron nästan svävande ut. Det bilr en del fotoshoots längs vägen men vi är ändå tillbaka i tid.  Jag har nu sprungit totalt 22 kilometer och måste avvika för att hinna hem till slutfixet inför picknicken.

Jag har sju kilometer hem och börjar bli trött i benen. Så där trött att kilometrarna tickar långsamt och jag tänker att jag ALDRIG kommer att komma hem. Efter två sällskapsrundor känns det halvtrist med bara sig själv som sällskap. Jag är ju inte alls speciellt underhållande. Därför är jag glad att jag inte kör hela FIVE idag. När kroppen inte är på topp. Antar att de är de sena kvällarna, och den allmänna studentstressen som tar ut sin rätt.

Hela Malmö Five ska jag dock göra en annan dag.  Måste bara planera kaffestoppen först. De ingick nämligen inte i Rogers schema…

2 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  12 juni, 2022 kl 20:10

  Vi kanske kan göra den ihop? :-D

  • Svara
   Anna
   17 juni, 2022 kl 20:19

   Jamenja! Kommer du till skåneland så kör vi! Ska jag visa dig alla bra kaffebarer i hela malmö!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.