Aktuellt

Konsten att pimpa en resdag

Det är högsommar och jag vägrar att slösa den i bil. Problem är att vi har 80 mil att ta oss. En bilresa som bara måste förgyllas! Och vi gör det med stil! På nästan alla punkter…

Frukosten äter vi utomhus på det B&B i Bjälbo där vi tillbringat natten. Klockan är sju och det är redan t-shirtväder. Sommarbatterierna är boostade för att överleva första två timmarna till kaffe.

Det ska dock visa sig svårt att få tag i kaffe på självaste midsommardagen och det blir ett not so fancy panikstopp på Espresso House Heron City. Det smakar tjära…

Vi har bokat dejt med bästa Ingmarie och Anders vid Hellasgården. Platsen är väl vald, här finns både motionsslingor och bad. Vi får en genomgång av de olika motionsspåren och väljer varsitt. Jag tar det lättsprungna 10 km-spåret medan Fredrik rehabspringer på en mer teknisk trailslinga.

I tidningen har jag precis läst att man inte ska springa när det är som varmast. Klockan är tolv, solen gassar, och folk har uppenbarligen följt råden. Eller så var det midsommarafton igår…  Oavsett, jag är ensam i spåret. Jag ser en man med hund men inte en enda löpare!

Kloka råd i all ära men bekommer mig inte. Jag älskar värme och kroppen funkar som vanligt. Det är skönt att få svettas som omväxling!

Det är ett kuperat spår och trots att jag bara ska slöjogga får jag känna på både hög puls och trötta ben. Underbart! Fast ännu underbarare är det som väntar: snicksnackande på en filt och själva badet!

Det blir en blixtvisit i Ingmaries hoods men det är värt den lilla omvägen. Vi är påfyllda av energi när vi kör därifrån och längtar redan tills vi ses igen!

Innan vi lämnar Stockholm blir det såklart kaffe och lunch på Mellqvist. Vid bordet bredvid sitter en känd influencer. Så vi tjuvlyssnar oss genom besöket och känner oss tvungna på lyssna på vederbörandes podd i bilen på vår fortsatta resa. Det gör vi inte om….

Hur som haver, nu fortsätter resan. Ett par timmar efter tidtabell. Skönt ändå att det kommer att vara ljust oavsett när vi kommer fram…

 

4 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  25 juni, 2022 kl 20:11

  Jag (och Anders) är så glada ni tog omvägen för att träffa just oss. TACK!! Längtar också till nästa gång vi ses och det är tur det inte är så långt dit! Kör försiktigt resten av biten och njut av sommarlandskapet.

  • Svara
   Anna
   26 juni, 2022 kl 17:30

   Vi hade snajsigaste körningen på slutet. Kvällssol i norrland alltså. Svårslaget!

 • Svara
  Tantaugusta
  26 juni, 2022 kl 07:56

  Härligt, vilken start på dagen! Jag badade också i en sjö i samma skog på midsommarafton men i andra ändan av skogen. Magiskt!

  • Svara
   Anna
   26 juni, 2022 kl 17:30

   Det gjorde du rätt i! Så härligt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.