Aktuellt

En löparhemlighet…

Det finns ett linne som används en gång om året. Sverigelinnet. Springer man lopp utomlands kan den dubblera sitt användningsområde, men det var länge sen det hände. Danmark räknas inte till utomlands, jag har 18 minuter dit… Hur som haver. När det är Nationaldag får man alltså snällt hoppa i linnet, oavsett väder…

I en sommar som levererar som den svenskaste sommar någonsin, är det fullt logiskt att det regnar på Nationaldagen. Men det blåser inte, så känslan är faktiskt bara härlig. Dessutom har jag hela Malmö för mig själv. Det är tamejtusan inte många själar ute.

De fåtal vanliga människor jag möter har regnjacka med huvan uppdragen. De ser lidande och kalla ut. Deras byxor är klistrade mot låren och de ser ut att bara vilja hem. De löpare jag möter har t-shirt och shorts och strålar av glädje.  Någon utbrister ”Det är helt underbart idag”.

Och det är det. Sommarregn när det är som bäst. Fast inte strilande utan mer ösande. Helt fantastiskt att springa i. Fjärilar i hela magen. Någon som vi löpare känner till, men ingen annan.

En löparhemlighet….

 

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.