Aktuellt

När är man gammal?

Fick en spännande fråga från en annan instruktör på gymmet igår. Angående begreppet ”gammal”. Någon hade frågat henne om kostråd och vad man ska äta ”när man är så gammal som vi”…
Instruktören ifråga hade ryggat. Vaddå gammal? Prata för dig själv. Dra inte mig över din kam. Ni vet känslan. Instruktören är 5 år yngre än jag.

Hon frågar mig för att få medhåll. Inte är vi gamla? Gammal är man liksom när man går med krökt rygg och rullator. När man säger ”eljest” och prenumererar på Året Runt. Där är ju inte vi.

I mina barns värld är jag gammal. För att jag inte har TikTok och inte helt har greppat oversized-grejen och emellanåt använder trekvartstights. Men alltså, inte springer man väl marathon när man är gammal? Även om ordet ”veteranklass”  antyder att jag har fel….

Är du gammal? Och i så fall när blev du det?

 

4 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  11 maj, 2022 kl 19:26

  Gammal tror jag är en känsla! Men sen är det ju faktiskt som så att ffa vi kvinnor har ett annorlunda näringsbehov när vi är före-under och efter klimakteriet. Det pratas alldeles för lite om det!

  • Svara
   Anna
   16 maj, 2022 kl 15:15

   Ja så är det!

 • Svara
  A-mamman
  11 maj, 2022 kl 21:00

  Både ja och nej. Jag har hellre en katt i knät och en kopp te i handen (👵🏼) än dansar till techno i höga klackar ( 💃🏽). Tant? Men nja, gammal är jag ju ändå inte riktigt. Å andra sidan är man inte gammal vid samma ålder nu som förr – tänk när min mormor fyllde 50, och min mamma jämfört med min syster, som faktiskt fyllt 50. Så olika! Därför också svindlande och svårt att jämföra åldrar. Tycker jag.

  • Svara
   Anna
   16 maj, 2022 kl 15:17

   Jag är en stolt tant! Dricker trekaffe, somnar tidigt i soffan. TYcker inte om skräning musik och klär mig hellre varmt än snyggt. Jag gillar att vara tant. Men gammal…. nej då jäklar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.