Aktuellt

Zoomar du på Instagram?

Fredrik gillar inte instagram. Han förstår inte varför han ska se vad random människor äter till frukost eller vem som har sprungit i vilket väder. Därför förstår han heller inte alla mina miljoner photoshoots men som den perfekte äkta mannen ställer han såklart upp…

Dock tycker han inte att resultatet är så noga. I alla fall inte på detaljnivå. För som han säger: ”ingen zoomar väl in en instabild”? Dottern och jag hävdar motsatsen, klart man zoomar instabilder om det är något rafflande spännande man vill kolla närmare på.

Hur som haver. Söndag morgon, och jag river av ett långpass ensam. Fotar mig själv med självutlösaren. Tar sats, skjuter i från och försöker vara högt upp i luften samtidigt som utlösaren går av. En dam med hund passerar och frågar om jag lyckades. Och erbjuder sin hjälp om så inte var fallet. Men under kan ske och jag hoppar faktiskt på en av de tio bilderna som knäpps i en snabb följd. Lägger ut på instagram, utan vidare analys.

Så kommer Fredrik. Och säger något om en maffig vad. Jag fattar inte.

Men han har uppenbarligen zoomat. Hittat vaden från outer space. En klump större än självaste jordklotet. Hur hamnade den där?  Och kan vi nu en gång för alla enas om att folk zoomar bilder. Även Fredrik.

Gör du?

6 Kommentarer

 • Svara
  Anna T
  21 april, 2022 kl 14:58

  Självklart zoomar jag! Det är ju fördelen med Insta, att det är så lättzoomat. Däremot zoomar jag inte t ex bloggbilder. :-)

  • Svara
   Anna
   22 april, 2022 kl 13:56

   Haha, såklart. Finns alltid något som är kul att kika närmare på :D

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  21 april, 2022 kl 19:28

  Ytterst ytterst sällan! Kan faktiskt inte komma på en enda gång… Varför gör man det?

  • Svara
   Anna
   22 april, 2022 kl 13:59

   Det finns miljoner anledningar. För att se om man känner igen någon på en gruppbild löpare t ex. För att se var bilden är tagen. Kanske kan man se vad som står på en skylt? För att kolla in mönstret på en potentiellt snygg cykeltröja, för att kolla in en tatuering, eller ett märke på ett par tights som ser snygga ut. Eller bara stilstudera ett löpsteg….

 • Svara
  Hannas krypin
  21 april, 2022 kl 21:06

  Ja, jag zoomar…. :-D

  • Svara
   Anna
   22 april, 2022 kl 13:59

   Hihi. Jag med :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.