Aktuellt

Platsen i salen

Det är dags för Body Pump och vi testar ett nytt gym. Kommer aningens för sent för min smak och jag är rädd att det ska vara fullt. Åtta minuter innan start ändrar vi salen…

-Här finns GOTT om plats säger Fredrik och ställer ner sin stepbräda. Han har rätt. Han har gott om space åt alla håll.

Jag å min sida ser inte det tomma utrymmet mitt framför scenen. Jag ser bara de proppfulla sidorna av salen. Där alla står.

Men jag vill inte heller stå rakt framför. För där finns ingen spegel, bara en stor duk som visar reklam för Apollos träningsresor och energidricka utan energi. Jag vill ha spegel. Och det vill uppenbarligen alla andra också.

Utom den andra mannen på passet. Som släntrar in ett par minuter senare och ser det gapande hålet i mitten. Som ställer ner stepbrädan i någon slags killzon på mitten. Med gott om utrymme åt alla håll.

Medan jag trängs med tjejerna. Står upptryckt framför spegeln och får vrida huvudet mer än nittio grader för att se instruktören…

Men det är det värt. För jag vill se mig själv. Se att jag gör rätt. Kunna spänna ögon i mig själv när jag bli trött. Jag vill se mig själv och försöka gå lite djupare ner än grannen i knäböjen. Kanske se en tillstymmelse till skugga på axeln som eventuellt skulle kunna vara en muskel. Jag behöver spegeln för motivation.

Fredrik bryr sig inte ett dugg. Inte den andra killen heller.

Men även om han inte ser sig själv, så ser vi varandra. Och kan tävla om den där sista viktplattan. Hålla koll på vem som är starkast var. Just idag fick jag titeln ”Utfallsmonster”. Det låter det.

Var står du i en gruppträningssal? Fram eller bak? I mitten eller till sidan?

 

12 Kommentarer

 • Svara
  Hannas krypin
  3 april, 2022 kl 16:34

  Längst bak så jag kan gömma mig. Vill inte att så få som möjligt ska se mig.

  • Svara
   Hannas krypin
   3 april, 2022 kl 16:36

   *vill att så få som möjligt ska se mig skulle det ju stå…..

  • Svara
   Anna
   4 april, 2022 kl 17:24

   Fast där ser man ju inget! Superjobbigt. Speciellt om de framför gör fel så man blir helt förvirrad. Vill ha instruktören inom synhåll så jag slipper gissa :D
   Tänker att ingen tittar på mig ändå. Alla tittar ju i spegeln :D

   • Svara
    Hannas krypin
    6 april, 2022 kl 17:02

    Men jag står ju fortfarande så att jag ser instruktören bra. Jag vill ju bara att de andra inte ska se mig….

    • Svara
     Anna
     10 april, 2022 kl 18:35

     Äsch. Folk tittar bara på sig själva :D

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  3 april, 2022 kl 21:03

  Var som helst där det är space

  • Svara
   Anna
   4 april, 2022 kl 17:25

   Då får du stå bredvid Fredrik :D

 • Svara
  Malin Ekström
  4 april, 2022 kl 09:48

  Det beror på vilket pass jag går på. Som instruktör kan jag tycka att jag ska lämna de bra platserna till medlemmarna, framförallt i de koncept jag själv är instruktör i. Får jag välja helt fritt så står jag långt fram så att jag har instruktören lite snett till vänster om mig, helst så att jag ser spegeln.

  • Svara
   Anna
   4 april, 2022 kl 17:27

   Känns som vi skulle slåss om den platsen :D

   • Svara
    Lotta
    5 april, 2022 kl 22:06

    Den platsen är min ;)

 • Svara
  Helena
  4 april, 2022 kl 16:48

  Gärna längst fram, med instruktören lite snett vänster framför mig. Vill kunna se ordentligt vad hen gör! Dessutom har man oftast mer plats där. Att trängas med en massa andra långt bak så man inte kan ta ut rörelserna ordentligt skulle jag aldrig fixa. Att inte ha ordentligt med speglar låter… suboptimalt.

  • Svara
   Anna
   4 april, 2022 kl 17:28

   Precis den platsen vill jag också ha. Men nu är vi tre på den! Tur att vi inte går på samma pass :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.