Aktuellt

Landskrona-Helsingborg. En favorit i repris!

Jag hade två alternativ till social lördagslöpning, men valde mig själv…. Det första alternativet föll på sin tidiga start. Jag hade ju trots allt varit ute och nattsuddat lite igår. Det andra föll på sin sena start. Bara när man väljer själv blir det helt perfekt. Och det blev det idag.

Fredrik släpper av mig i Landskrona och hämtar upp mig i utkanten av Helsingborg. Däremellan roar han sig med en kortare löptur och två yogapass ute i solen. Jag transportspringer min favoritsträcka. Det går liksom inte att tröttna.


Solen skiner från klarblåhimmel ändå bättrar jag varken på brännan eller alstrar D-vitamin. Solen ligger i ryggen hela vägen. Vinden däremot har jag rakt framifrån. Man kan tycka det hade varit smartare att springa åt andra hållet men då hade jag ju missat halva grejen – lunchen och kaffet på Bruket Kaffebar.

Jag springer utan vatten för att jag vet att det finns toaletter för påfyllning längs vägen. Då har jag inte räknat med att de antingen ska vara låsta eller sakna vatten i kranen. Efter 20 kilometer börjar jag känna mig ordentligt törstig men min inre kamel klarar torka rätt bra så jag överlever.

Backarna mellan Lill-Olas och Fortuna är ovanligt branta idag. Kan det vara straffet för att man flyttat till ett knallplatt Malmö? I övrigt är allt precis så fint som vanligt fast med lite mindre blomsterprakt. Jag drömmer om rapsen som snart ska färga sträckan gul. Om vallmo till midsommar och doften av nyponrosor längre fram. Den här sträckan levererar alla dagar på året. I regn och rusk är den cool, hård och hotfull. I sol är den mjuk och inbjudande.

När jag kommit ner på platten efter min backchock letar jag reda på mina kajak-höfter. Det springer en fotbollskille längre fram. Med höfterna påkopplade närmar jag honom oförskämt fort. Jag ligger bakom en stund för att det är läskigt att köra om. För när man väl kört om måste man hålla undan. Att bli omsprungen tillbaka är pinsamt….

Tillslut tar jag mod till mig. Gasar om. Paddlar fram med min kajak och lämnar honom bakom. Fredrik möter upp efter 25 kilometer och vi kör den sista biten in till stan för mat och kaffe.

En typiskt bra lördag.

Vad har du hittat på?

4 Kommentarer

 • Svara
  Hanna
  3 april, 2022 kl 02:38

  Börjar bli riktigt nyfiken, kan vi inte få se hur dessa ”kajakhöfter” ser ut! Låter sjukt spännande! :)

  • Svara
   Anna
   4 april, 2022 kl 17:23

   Jag måste öva lite till. Känner att jag är en snygg kajak emellanåt för att plötsligt tappa stilen och förvandlas till en gammal eka. Men en vacker dag kanske jag vågar visa :D

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  3 april, 2022 kl 21:07

  Den sträckan vill jag också springa! Guidar du mig (i lugn fart) om jag kommer ner?

  jag har målat (och sprungit och ätit) hela helgen!
  F ö vill jag också se kajakhöfterna. :-D

  • Svara
   Anna
   4 april, 2022 kl 17:25

   Lätt att jag gör!!! Den sträckan tar jag alla chanser att springa. Komsi komsi!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.