Aktuellt

Gemensam dresscode please

Jag bor vid en av Malmös större parker.  Jag kan spana på löpare hela dagen från mitt köksfönster. Det skulle kunna vara en USP för vår lägenhet. Möjligheten att spana in hur mycket kläder folk har på sig och därmed underlätta sitt klädval. Men det är inte så lätt…

Jag står vid fönstret och sippar på min cappuccino. Det har varit minst sagt alla väder på sistone men nu skiner solen. Det blåser en del och temperaturen visar hela 9 grader. Men ”det känns som”-funktionen på SMHI visar plus 6. Det är inte självklart vilka kläder som ska på. Sån tur att jag har så många löpare att spana på, tänker jag när jag placerar mig vid fönstret.

Löpare 1: shorts och linne.
Löpare 2: långa mjukisbyxor, hoodie, halsduk och keps
Löpare 3: långa tighst och vindjacka
Löpare 4: shorts och jacka.
Löpare 5: långa tights samt lager 2 och jacka runt midjan!
Löpare 6: jeans…
Löpare 7: mjukisbyxor, t-shirt och dunväst

Jag hade kunnat fortsätta hela dan. Det finns ingen logik!

Kan vi inte bara bestämma att vid 9 grader, sol och blåst gäller tunn långärmad tröja, trekvartstights (för den som är stenålders, i övrigt shorts) och inget på huvudet. Möjligen ett par tunna vantar för den som är lagt åt det hållet.

För just det passade utmärkt idag! Förövrigt tror jag det blev vår just idag. Mina ben förvandlades i alla fall till studsbollar i rena glädjeyran.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.