Aktuellt

Fredagseftermiddagsbeslutsångesten

Jag kan ha uppfunnit världens längsta ord. Möjligtvis heter det något lite längre på finska. Men ändå. Det är fredag eftermiddag och konflikt mellan alla de där sakerna som definierar hur man bäst startar en helg….

Jag vill springa. Har en 10 kilometersrunda med fartökningar i pajpen.
Jag vill gå på Geijersgatan, dricka cappu och äta deras fantastiska bananbröd.
Jag vill springa före fikat men cafét stänger ju klockan 17. Och jag vill varken stress-springa eller stressfika.
Och om man fikar först tar det emot att springa sen.

Dessutom blev jag akut sugen på att bada i det fina vädret. Och den får inte alls plats i ekvationen. För den gör man ju helst medan solen fortfarande skiner.

Och mitt i allt är det en dotter som ska hämtas kl 17:30. Mitt i allt.

Frågan är om hon vill att jag kommer med kaka i mungipan, iklädd baddräkt, eller med svettränder i pannan?

Hur startar du helgen bäst? Och har du också fredagseftermiddagsbeslutsångest?

EDIT: Google translate säger att fredagseftermiddagsbeslutsångest heter Perjantai-iltapäivän päätösahdistus på finska. Finskan vinner med två bokstäver!

4 Kommentarer

 • Svara
  Tantaugusta
  23 april, 2022 kl 09:51

  Jag valde mellan att jobba lite till eller att gå på ett spinningpass. Det var ett synnerligen lätt val och helt slut i kroppen tog jag sedan helg.

  • Svara
   Anna
   26 april, 2022 kl 19:13

   Bra val :D

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  23 april, 2022 kl 14:51

  Med mitt nya jobb behöver jag inte ha fredagsångest. Jag börjar helgen redan på torsdagen med dubbla coachpass +m egen träning. Så himla bra!!!°!° Nu vill jag veta hur det blev! Och du, bada kan man göra oavsett. ;-)

  • Svara
   Anna
   26 april, 2022 kl 19:15

   Ska försöka komma ihåg. Det blev cappuccino hemma av en särdeles bra barista. Sen sprang jag tröskelintervaller, fick middag supersent och nästan slocknade efter sista tuggan. En bra fredag… Fast nästa vecka vill jag få in kaffebaren med det goda bananbrödet…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.