Aktuellt

Fegat ur eller tänkt smart?

Det är race week, och om jag hade hållit mig till planen hade jag sprungit 60 kilometer mellan Simrishamn och Christinehof på lördag. Nu blir det inte så.

Österlen springtrail

Jag älskar att springa på Österlen och vet att 60 km hade varit helt fantastiskt. Men också att det hade slitit. Det är stenigt underlag, sandstrand och framför allt ganska långt. Jag hade behövt vara försiktig efteråt för att inte bli skadad. Löpvila…

Men nu väntar ett Köpenhamn marathon en månad längre fram. Och jag blev så sugen på att få vara pigg på en asfaltmara för första gången på länge. Att inte dra på mig några småskavanker som gör att jag inte kan träna sista månaden innan.

Därför bytte jag ner mig. För att springa en genomkörare på 21 km utan att det påverkar min träning så många dagar framåt. För att jag ska kunna bygga upp lite fartkänsla och komma snäppet mer redo till Köpenhamn när det är dags. Och för att jag är sugen på att springa lätt och rakt fram. Vara pigg i folkfesten.

Valet kändes självklart när jag gjorde det.

Men ju mer det närmar sig race day, desto tråkigare känns det att vara mainstream. Att inte behöva dras med i den kollektiva stirrigheten över skobyte, tre mil motvind och energiförsörjning.

Jag kommer åka dit. Riva av mina 21. Åka och fika. Och känna mig som vanligt.

De andra kommer åka dit, kämpa, brottas med negativa tankar, få blånaglar, svära över stenar och känna hälsenor skrika i sanden. De kommer vara så där sjukt underbart trötta efteråt. Och liksom berättigade till att bara ligga på soffan och bli ompysslade.

Jag är avis. Men jag ångrar mig inte. Tror jag.

 

6 Kommentarer

 • Svara
  Joanna Sörensen
  6 april, 2022 kl 17:56

  160 km..!? 😮😱 Nej då känns det bättre med 21 km. Lycka till 🏃‍♀️🌳

  • Svara
   Anna
   10 april, 2022 kl 18:35

   Ja det hade varit nått. Speciellt i den motvinden! Då hade jag nog dött en smula….

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  6 april, 2022 kl 18:56

  160 km hade definitivt varit lite för mycket av det goda. 60 med. 21 blir perfekt!!! Smart val!

  • Svara
   Anna
   10 april, 2022 kl 18:37

   Haha 60 är långt men alltså …160….. Du hade fått hämta mig med lyftkran!

 • Svara
  Stina
  7 april, 2022 kl 11:17

  Men blir det sol, snö eller regn…

  • Svara
   Anna
   10 april, 2022 kl 18:37

   Det blev faktiskt alltihop. Eller mer typ sol och hagel….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.