Aktuellt

Dubbelsmart

Om man ska till sjukgymnasten på eftermiddagen får man springa på förmiddagen, det är sen gammalt. För att inte riskera att han säger att man inte får springa efter behandlingen…
Om det dessutom ska regna och blåsa 23 m/s efter klockan 08.00 får man snällt ställa klockan.

Det finns alltså bara ett alternativ att få löpningen gjord idag. Tidigt. Reflexväst-tidigt. Och eftersom reflexvästen redan är förpassad till vinterlådan får jag försöka synas på annat sätt. Men min enorma morgonglans.

Väljer naturligtvis runda efter djupgående analys av väderprognosen och får en grym raksträcka i hejdundrande medvind. Längs HELA Ribban. Jag känner mig superstark. Snabbast i hela världen. Ler som ett fån tills verkligheten slår emot mig och jag hastigt plockas ner på jorden igen. Men det var kul så länge det varade.

Åtta timmar senare är det dags för sjukgymnasten. 3 km massiv motvind på tantcykel. Maxpuls och snorsträngar, och en andhämtning som ger utslag på Richterskalan. DÅ blir jag omcyklad av dem. Elcyklisterna. De som ser ut som de är på söndagspromenad i parken. Som sitter raka i ryggen utan att grimasera. När vi andra ligger ihopkrupna bakom styret med ihopskrynklade ansikten.

De provocerar. Men jag får bättre kondis…

2 Kommentarer

 • Svara
  Hannas krypin
  6 april, 2022 kl 17:00

  Jag brukar tänka det när jag blir omkörd av en elcykel i uppförsbacke att ”ha, jag får iallafall mer benmuskler”. En gång vaknade verkligen tävlingsinstinkten och jag körde racer hem. Allt för att inte bli omkörd av en elcykel. Har bara så cyklat så snabbt en gång tidigare innan dess. Borde stöta på elcyklar fler gånger. Tänk vilken bra kondis jag skulle få då…. :-P

  • Svara
   Anna
   10 april, 2022 kl 18:34

   Ahhh, sånt händer mig också. Hornen bara växer, man nästan dör på kuppen, men känslan efteråt! Obetalbar!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.