Aktuellt

Cykelpremiär

Annandag påsk bjöd på fint väder och cykelpremiär. Så här:

cykling

Det tar minst två timmar att komma hemifrån. För ingen vet i vilken låda cykelprylarna hamnat efter flytten. Och stundtals undrar vi hur vi tänkt när vi packat. Det finns liksom ingen logik. Nästan allt mitt ligger i samma låda men någon enstaka pryl ligger någon helt annanstans. Och varför ligger Fredriks skoöverdrag i min låda och hans jackor i lådan med sommarkläder?  Hans armvärmare är spårlöst borta och var de tillslut återfinns kommer jag inte ihåg. Men det kan lika väl varit i lådan med jultomtar som lådan med gasolkök…  Ingen ordning!

Anyway. Det är inte bara cykelpremiär. Det är också cykelpremiär i Malmö. Dvs man måste ta sig ner i källaren och hämta cykeln. Fast först efter man gått upp igen och hämtat nyckeln till vajerlåset de är fastlåsta med. Och en vända till för nödprovianten. För att inte slå ihjäl sig i trappen med cykelskor går jag ner i Birkenstocks. Och då måste jag också komma i håg cykelskorna. Annars blir det trapprekord på självaste annandagen. Det här en rutin som måste omarbetas lite om vi ska hinna längre rundor än runt kvarteret….

Hur som haver. Vi har hittat en bra väg ut ur Malmö som faktiskt inte innehåller ett enda rödljus. Frågan är om framkomligheten runt Malmös största shoppingscenter är lika bra under deras öppettider som en annandag påsk innan normala  människor vaknat?

Någonstans ute på fälten skådar jag årets första tillstymmelse till raps. Jag blir så till mig att jag slänger mig av cykeln för att dokumentera. Att vara först i insta-flödet med en rapsbild är hedervärt. Snart kommer det BARA vara raps i flödet och då är det liksom för sent…

Två timmar hinner vi med innan dottern möter upp med bilen. Det är nu vi cashar in all tid och alla pengar vi lagt på hennes körkort. Det är nu vi kan cykla rätt ut på åkrarna och bli upphämtade för en smarrig lunch, och det passar vi naturligtvis på att utnyttja.

Påsken 2022 är slut men vi har fasen hunnit med allt. Vilket Bingo!

 

2 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  18 april, 2022 kl 19:18

  Ja vilken påsk vi har haft! Och jag har varit ledig hela för första gången sen Dackefejden!

  • Svara
   Anna
   22 april, 2022 kl 13:55

   Det var på tiden! Grattis :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.