Aktuellt

Onsdagsritualerna

Det är Runacademy-onsdag och som extra grädde på moset har dottern bestämt sig för att hänga med. Det är hennes första pass och jag känner att jag behöver introducera henne till alla mina onsdagsritualer. Parkering 1 km från samlingsplatsen för att det råkar finnas en toalett där. Den luktar mindre gott men duger för sitt ändamål. Därefter följer jogg till och förbi samlingplatsen. För att slippa frysa tar jag alltid precis en sån lång extrakrok att jag kommer till samlingen exakt 30 sekunder före start. Då jag hinner knyta skorna men inte börja frysa. Efter avslutat pass följer ett obligatoriskt ärevarv i parken, för att få upp antalet kilometer till att ha varit värt ombytet. Sen ska vi visst springa intervaller också.

Intervallerna är en blandning av kort och långt:

4 min + 4x 45 s
3 min + 4×30 s
2 min + 4×15 s
1 min + 4×15 s
1 min

Första tröskeln går bra men efter andra 45:an är jag döende. Femton sekunders vila är så kort att Tant knappt hinner bromsa innan det är dags att starta. Får dra ner lite på tempot för att överleva. Men den yngre generationen dör också av chock, en tröst så god som någon!

Minnet är kort och så här ett par timmar senare i tevesoffan var det jättehärligt att springa intervaller.  Vi längtar redan till nästa vecka!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.