Aktuellt

Morgonyogat

Fredrik är stel som ett kylskåp. Eller nästan ännu värre. Idag började han sitt nya liv. Livet som inte går ut på att springa, få ont och springa igen. Nu var det tydligen dags att satsa på rörlighet. Klokt så.

Det är klockan 05:45 det ska ske och han undrar om jag vill vara med. Yoga med fokus på höften. Jag som aldrig tackar nej till saker på den delen av dygnet nappar såklart. Vi är två kylskåp och två katter som samlas i vardagsrummet med utsikt över nyvakna malmöbor i sina kök mitt emot.

Jag vet inte om katterna eller grannarna har roligast åt oss men det är onekligen ganska stelt. Jag som oftast yogar kvällstid, och efter ett pass som fått upp värmen, upplever nu kylskåpskänslor jag aldrig annars känner. Och han som redan är ett kylskåp, vad är han klockan 05:45???

30 minuter senare känner jag mig någorlunda normal. Ikväll blir det mer yoga, den vanliga efter spinningen. Då när man åter får känna sig smidig som en katt. Det är bättre för rörlighetssjälvförtroendet!

2 Kommentarer

 • Svara
  Hannas krypin
  15 mars, 2022 kl 18:18

  Jag yogar inte men tränar en del pilates och där är det mycket rörlighet inblandat. Känner mig alltid extra stel på morgonen jämfört med när jag tränar pilates på kvällen när jag är mer igång.

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  16 mars, 2022 kl 20:10

  Min morgonyoga är mest fokuserad på att få igång ryggen. Och höfterna. Väldigt soft and easy men utan den känner jag mig liksom inte ”hel”. Samma med meditationen. Båda är numera vanor jag inte kan eller vill vara utan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.