Aktuellt

Träningsläger dag 2

Idag var det dags för en av veckans höjdpunkter: långpasset med tröskelinslag. Att vi dessutom fick sol på hela rundan gjorde inte saken sämre!


Efter att ha tappat självförtroendet en aning på gårdagens pass väljer jag en långsammare grupp idag. Vi ska springa sju intervaller. En på 3 km i maratonfart, 4 x ca 2 km i halvmarafart, 1 km i milfart och 1 km i fri fart. Totalt 20 km varav 13 med lite tjong under galoscherna. .

Vägen ut är medvind. Jag känner mig stark som ett troll. På tredje intervallen är jag välkommen ner på jorden. Då när motvinden liksom skapar en ogenomtränglig vägg. Men allt flyter och lagom till de sista två kilometersintervallerna får jag feeling igen. Trycker på gasen och glömmer för en stund det där löpteknikpasset som väntar bara några timmar senare.

Men alltså. På träningsläger funkar det mesta. När man slipper handla, hänga tvätt och dammsuga har man fasen en tusen gånger så effektiv återhämtning som hemma.

Därför är det inga problem att drillas av Fredrik Zillén i en timme, kuddpuffa med armbågarna, lägga gravidmagar på bardiskar, få olja i knäproteserna och släppa höfterna…

En helt ordförråd rikare kryper vi nu till kojs. I morgon väntar morgonjogg, skivstång, afro och löpintervaller på bana. Hoppas ni har det kul på jobbet! (Förlåt, kunde inte låta bli…)

 

1 kommentar

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  22 mars, 2022 kl 19:34

  Så himla bra de spår väder lika dåligt som SMHI!
  Kör hårt!
  Ska tänka på dig när jag jobbar i morgon. ;-)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.