Aktuellt

Sightseeinglöpning med fika

Det finns många olika löpsällskap och idag var det premiär för mig och Fredrik i löpkonstellationen ”Lördagsturen”.

”Lördagsturen” är ett gäng sköna löpare som springer på lördagmorgnarna. Hur eller var bestäms i en gruppchat på messenger, och vad det verkar är det ungefär halvvägs in i fredagsmiddagen som man börjar ana hur lördagens pass kan komma och se ut. Det beror nämligen på vem som ska med, hur halta deltagarna är, vem som ska plockas upp var, och när kaffet ska serveras. Om starten är 9 eller 8:15 bestäms av huruvida det är basket eller inte, för barnet till en av löparna. Då behöver rundan också passera baskethallen. Annars kan den ta andra vägar.

Grundregeln för gruppen är att alla är välkomna, oavsett om man här halt, lytt och långsam. Det lugnar Fredrik som känner sig som allt det, och dessutom har nackspärr. Den som har brutit sin knäskål kan av förklarliga skäl inte springa, men att köpa semlor går alldeles utmärkt. Alla kan vara med!

Idag är det sportlov och basketfritt. Därför blir det lite sovmorgon. I alla fall för oss som är tvåa på rundan att bli upplockade. De som startar tidigare kommer å andra sidan hem tidigare och slipper springa mer efter semmelkaffet…. Pros and cons med var på loopen man bor.

Det är två stycken som hämtar upp oss utanför lägenheten. Sen springer vi på delvis nya tassemarker och får en bra sightseeingrunda i Malmös utkant. Passerar Hyllie och Kalkbrottet innan vi möter upp den femte löparen med barn i vagn.

Nästa stopp kaffe. Och semla. På en altan i strålande sol.

En typiskt trevlig grupp. Och helt crazy spontant för en som är van att bestämma flera veckor i förväg hur hon ska springa!  Lovely!

4 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  27 februari, 2022 kl 21:05

  Den gruppen hade nog även jag vågat haka på! Spå härligt!

  • Svara
   Olof
   28 februari, 2022 kl 18:58

   Du är så välkommen.

  • Svara
   Anna
   2 mars, 2022 kl 15:49

   Fanns inte ens några rötter att snubbla på :D

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  27 februari, 2022 kl 21:06

  Så inte spå…. haha!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.