Aktuellt

Löpningens dag 2022

Första lördagen i februari är det löpningens dag. Det har bästa Ingmarie sett till! Och en sån dag måste ju firas!

Vi firar traditionsenligt på Stävie Trail-banan och har bjudit in till löpfest i det lilla formatet. Med tramsiga tävlingar för att höja partyfaktorn. Vinsten såklart en semla!  Men först ska vi bättra på markeringarna…

Är på plats 08:30 för att springa ett varv med färgburken. Fredrik som är vaccinationssjuk printar semmelpresentkort och skickar ut mig med sprayfärgen. Såklart fungerar den inte. Gasen är slut och Fredrik har telefonen på ljudlös. Ett varv senare är banan fortfarande utan kompletteringspilar. Då har Fredrik (som fortfarande inte sett mina desperata rop på hjälp) kommit till tävlingsområdet UTAN mer färg.  En biltur senare och ett rejs genom skogen så har jag i alla fall markerat de 200 mest kritiska metrarna på banan. Och nu är jag lite svettig. Men. Alla kan banan. Och man kan inte komma jättevilse i en väldigt liten skog. Vi chansar och håller tummarna för att alla hittar hem.

Hur som haver. Personerna börjar strömma till. Några med hemmagjorda nummerlappar för en chans i snyggaste-nummerlapps-tävlingen. Några med strumpor på huvudet, för chans i kreativa-strump-outfit-tävlingen. Och vissa har VÄLDIGT många Stävie Trailbuffar på sig i tävlingen där flest vinner!

Men bäst av allt. Vi har en semmelgenerator. Där alla löpare får trycka på en knapp och de riktigt lyckliga vinner en semla.  Ja ni hör vilket barnkalas jag roddat ihop!

 

Ja, vi sprang också förstås. Och kröp…

Nu är det 4 veckor till det riktiga loppet. Det kommer bli grymt!

2 Kommentarer

 • Svara
  Märta Johansson
  5 februari, 2022 kl 19:28

  En semmelgenerator! Bästa uppfinningen någonsin!

 • Svara
  Ingmarie
  5 februari, 2022 kl 20:55

  Alltså ni! Vilket team ni är! Och vilken grej! Något att ta efter till nästa år!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.