Aktuellt

Flyttspring 2: Kävlinge-Malmö

Jag är självutnämnd expert på att hitta bra anledningar till att springa, och nu har jag använt vår flytt som springorsak för andra gången. I slutet på november sprang vi avskedsrunda i Kävlinge och idag var det dags för den symboliska flytten – ett långpass från Kävlinge till Malmö. Tillsammans med ett helg gäng flyttgubbar. Och en flyttgumma.

Klockan 9:06 samlas vi på Kävlinge station. Tiden såklart satt så att vi Malmöbor ska kunna ta oss dit med tåg. Solen skiner och Kävlinge ser på pricken ut som det brukar. Det har inte hänt ett dugg på åtta dagar…

Löpartåget ska strax avgå men först en gruppbild innan start. I gänget har vi bland andra en sömnlös bagare, två personer med sockiplast och två med avsikt att springa hem igen. Fredrik som inte är i full löpform har snillrikt nog planterat ut bilen i Lomma, för att kunna hoppa av vid 20 km och ta bilen sista biten. Det hade varit en briljant idé om det inte vore för den lilla detaljen att han glömt bilnyckeln hemma….

Anyway. Vi springer och pratar och springer och pratar och plötsligt är vi i Lomma där Fredrik ska hoppa av. Men bilen går inte att öppna utan nyckel och det är 45 minuter till nästa tåg! Han får snällt springa och prata hela vägen till Burlöv för vidare busstransport till Malmö.

Vi andra fortsätter och takten går upp ju närmare kaffet vi kommer. Någon matematiker borde räkna på det där. Hitta en formel för farten i förhållande till distansen till kaffebaren….

12:12 är vi alla samlade utanför café Nostra. Utom Fredrik som åker buss. Det går uppenbarligen fortare att springa än att åka buss, en lärdom jag tar med mig inför framtiden i Malmö. På Nostra har vi tjingat långbordet och personalen tittar inte ens lite konstigt när ett svettigt gäng i löparvästar äntrar lokalen.

En kaffe och en grillad macka senare är energibalansen återställd. Och när Kävlingegänget tar tåget hem (eller springer), känns det skönt att promenera de 600 meterna till vår lägenhet.

Slutet gott allting gott.

Fast nu måste jag hitta på fler bra anledningar att samla folk för löpning. Sa någon löpningens dag?

 

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.