Aktuellt

Tomtelöpning 2021

Årets version av Tomtelöpning  innebar ett större mått av stress än vanligt. Och en ensam tomte rusandes längs ribban med maxpuls och kläderna på svaj…

Jag är ute i god tid. Nittio minuter innan Tomtetåget ska gå sitter Tomtemor i Malmö och dricker cappuccino. Morgonen är solig och livet är skönt. Jag traskar ”hem” till den nya lägenheten för att att lämpa av ytterkläderna innan löpningen börjar. Gläds åt att promenaden bara tar 6 minuter och ska precis sticka nyckeln i låset när jag inser att nyckeln är väldigt liten. Och mer liknar en källarnyckel än en husnyckel…

Tomtemor får panik och springer tillbaka till Triangeln och bussen mot Malmö C. Där kan jag både gå på toa och låsa in mina grejer. Men bussen är långsam och jag missar anslutningen mot Hylliekroken där Tomtetåget ska avgå ifrån. Så Tomtemor får snällt sätta fart på tomteskorna. Det plingar över hela Malmö när bjällrorna på mina skor går bananas. Jag springer med tomteluvan i ena handen och tomterocken fladdrandes omkring mig. Att knyta bältet hade jag liksom inte tid med…

Folk tittar lite underligt på en galen tomte i 180. Någon ropar till sitt barn att hålla höger för att tomten har bråttom. Och tomten för en kamp mot klockan. Ska hon hinna till starten innan hela tåget ger sig av?

Det gör hon. Ansluter till samlingen helt dränkt av tomtesvett precis en sekund innan de börjar springa. Tomtemunderingen är inte av funktionsmaterial och framför allt har dagens klädval väldigt lite med vädret att göra, det handlar bara om färg. Och är den röda tröjan en tjocktröja så är den. Och tomtedräkter är ju inga tunna historier, de ska ju funka på Nordpolen!

2021 får vi inte springa på perronger eller genom köpcentrum. Tomtar måste också hålla avstånd. Så vi snurrar runt alla utomhusgranar vi hittar. Blir filmade av typ halva Malmö. Sjunger aningens mindre än vanligt men i övrigt är allt som vanligt – superkul!

Många kändisar bakom tomteskäggen, många Stävie Trail-strumpor på tomtebenen och precis lika tokbranta backar i Kroksbäck som vanligt. Det mest avvikande är 8-åringen som springer längst fram. Som efter 15 kilometer drar upp en helt crazy fart och får hela tomtetåget att behöva växla upp. Den lilla killen som inte förstår det där med att hålla igen så alla tomtarna hänger med, utan bara kör! Den coolaste tomten i hela tomtetåget.

En fantastiskt runda med trevligt sällskap, goda pepparkakor, och härligt solsken. Blir inte bättre! Och dessutom hamnade jag visst i tidningen…

 

 

2 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  20 december, 2021 kl 19:00

  Häftigt och kul!

  • Svara
   Anna
   21 december, 2021 kl 21:03

   Superroligt! Men måste skaffa en mindre luva till nästa år! Måste varit tomtefarfars jag fått tag i!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.