Aktuellt

Badass Santa

Malmö Five’s julversion heter Xmas Five och består av fem rundor mellan 5 och 9,5 km. Rundorna har släppts varje advent plus en på julafton, och man kan såklart ha gjort dem efterhand som de släpptes. Då hade man blivit Healthy Santa. Jag tyckte Badass Santa lät coolare, och såg till att få alla gjorda på samma dag! 36,6 kilometer som ett skönt avbrott i upp-packandet!

Vi står på Heleneholms IP strax efter sju för dagens första runda. I sista stund har vi läst att hela banan inte är upplyst och hinner roffa med oss en pannlampa som vi snällt får dela på. I ett liv bland flyttkartongen får man var nöjd med det man hittar!  Har ingen aning om vart vi springer för allt är mörkt och dimmigt. Men jag noterar att vi inte behöver stanna en enda gång. De större vägarna passeras alla genom tunnlar och det är ett skönt flyt från början till slut. På de mörka partierna är jag än mer bortkollrad. Plötsligt känns det som jag springer på en travbana. Vad det var i verkligheten vet jag fortfarande inte…

Efter första rundan väntar gröt. Och en två timmar lång jobbpaus. Eller Fredrik jobbar. Jag sorterar vaser i storleksordning.

Runda två och tre är så korta att de med fördel kunnat göras i ett svep. Men då hade man ju missat kaffet på Geijersgatan 53 som ligger mitt mellan Sibbarpsrundan och Djupadal. Därför petar vi in ett kaffebesök på mitten. Och passar på att dregla över fina prylar i butiken där kaféet ligger. Den enda anledningen att jag inte kommer hem med en lampa och en tvättkorg är att det hade varit så jobbigt att springa med!

Sibbarpsrundan bjuder på havsutsikt, och en Öresundsbro som för dagen knappt syns. Vi har valt Skånes gråaste och dimmigaste dag för vårt äventyr, och kommer heller inte få se hela Turning Torso på eftermiddagens Västra Hamnen-runda. Men det är vi ännu lyckligt omedvetna om.

Nackdelen att bo i Malmö är att man har för nära hem för att motivera en utelunch. Så vi åker hem och petar i oss några rester. Energin är på topp inför dagens kortaste runda – 5 km runt Västra Hamnen. Det här är kända marker och ett avsnitt som nästan finns med i alla mina Malmö-rundor. Allt är bekant och för dagen också väldigt grått. Men fint och ruskigt på samma gång.

Dagens sista runda är St Knut, 9,5 km. Vi har sparat den längsta till sist eftersom dottern ville följa med, och likt sin mor inte byter om för kortare rundor. Men precis innan vi ska ut ringer hon och säger att hon ångrat sig. Sparat den längsta till sist, helt i onödan alltså.

Nu är det mörkt igen och vad som händer mellan kaffebaren på St Knut och motionsspåret på Bulltofta har jag faktiskt ingen aning om. Men någonstans passerade vi ett flygplan som Fredrik tyckte jag skulle ta kort på…

36,6 härliga kilometer och en bra cityguidning av Malmö som löparstad. Nu är det bara att hoppas att det kommer fler ”fives” i krokarna. Eller i andra krokar. Att springa är en bra anledning till att resa!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.