Aktuellt

Camping i lägenhet

Det blev en annorlunda camping. I en tom lägenhet…

Sover lite knaggligt, så där som man gör på en luftmadrass., men vaknar lägligt tidigt för att komma ut på dagens långpass. Jag ska springa 14 kilometer medan Fredrik mäter fönster och sen ska han hänga med på mina sista elva. En bra deal tycker båda.

Det är kul att studera Malmö i löparskor. Se folks morgonvanor och bestämma vilka av dem man ska ta copy paste på…

Passerar ett café efter 300 meter där folk verkar handla morgonbullar. Skulle kunna bli ett bra avslut på långpassen.  Letar mig vidare genom Slottsparken bort mot Dockan och Västra Hamnen. Folk kommer cyklandes för ett morgondopp och jag tänker att jag också ska bli sån. Det ser friskt och härligt ut. Även i december.

Utanför Espresso House i Västra Hamnen möter jag löparen som sprungit färdigt och köpt en latte med sig hem. För en lantis på vift är det ju höjden av lyx att köpa med sig en kaffe utan att behöva passa ett tåg.

Längs ribban trängs löpare med hundägare i den friska vinden och mot Kallbadhuset går ett lämmeltåg med vinterbadare. En litet mindre hard core alternativ med bastu innan doppet. Kanske ska börja där…

Det är nästan inga bilar ute och jag lyckas ta mig 14 kilometer med bara ett enda stopp vid övergångsställe. Det händer ju inte ens i Kävlinge.

Tillbaka i Pildammsparken springer jag vilse runt tallriken innan jag hittar rätt väg ut för att komma tillbaka till lägenheten. Jag har tagit en standardrunda på mina första fjorton. Nu är det Fredriks tur att bestämma vägen.

Han cruisar genom områden jag aldrig hört talas om, förbi fula sjuttiotalshus och helt utan fina motiv till min photoshoot. Men det är bra cykelvägar och inga övergångsställen. Kanske nog så viktigt!

Duschar och byter om på tre röda sekunder. Mat- och sovklockan har ringt för nödläge i bensintanken och jag måste äta. Sju minuter till kaffe och grillad macka. Det är nätt och jämnt att jag överlever och det bli nästan skilsmässa i kön när jag ska försöka välja mat. Sånt som händer när mitt blodsocker ramlat ner till fotknölarna.

Livsfarligt att övernatta på ett ställe utan nödproviant. Nästa gång åker nöt-lådan med!

4 Kommentarer

 • Svara
  Annelie
  5 december, 2021 kl 21:32

  Det är ju lite roligt det här. Maken har vänner, jag har då bekanta, som i fredags fick tillgång till sitt nya hus i Kävlinge. Inte utan att jag funderar på om det är ert hus de köpt. Men då borde å andra sidan inte lägenheten varit tom. 🤔

  Har full förståelse för akut hunger- den känns igen. När maken och jag blev tillsammans hade han nödlåda i bilen ifall hungern slog till. 😅

  • Svara
   Anna
   7 december, 2021 kl 07:55

   Vad kul med Kävlinge! Mig veterligen är det inte vårt hus. I så fall har de gömt sig bra bland flyttkartongerna :D Hoppas de kommer att trivas!
   Har alltid en påse nötter eller torkade bananer med mig. Utom just i söndags. Åker inte ens tåg utan, ifall det skulle bli stående någonstans…

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  6 december, 2021 kl 21:14

  Vann jag 10 000 kr nu? :-D
  Och hur blev det med helg-badet? :-D

  • Svara
   Anna
   7 december, 2021 kl 07:58

   Alltså vi hamnade i en inredningsaffär. Akutläge då vi insåg att sängen inte får plats i lägenheten pga för tjock gavel. Men jag har inte gett upp tanken. I helgen försöker jag igen…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.