Aktuellt

Provlöpning Enduro 20 Vargadalen

Alltså Söderåsen. Det vackraste vackra. Vi drog dit för att provspringa Enduro 20 Vargadalen som vi arrangerar den 18 december.

Jag må vara aningens partisk men banan är grym. Totala sträckan är 20 kilometer men tiden tas bara på fem utvalda segment som ska springas tre gånger var (totalt 10 km). Alla segment med sin unika charm. Däremellan vila…

Skogen har precis passerat bäst-före-datum men några tappra löv hänger kvar på träden. De flesta ligger på marken och bildar en mjuk prasslig matta under våra fötter.

Första segmentet börjar rakt uppför. Det är lättsprunget men aningens tröttsamt för den som inte bemödat sig att värma upp. Efter krönet väntar en utförslöpa i något som förvandlats till en bäck efter senaste tidens regn. Ribban är lagd, det kommer att bli blött!

Segment 2 och 3 är fina segment men det är på segment 4 partyt startar. Det är då vi scramblar upp på alla fyra, hoppar häck över ett helt plockepinn och avslutar med gyttjebad! Ett enda stort kinderegg där lervällingen är kronan på verket och bättre än vilket födelsedagskalas som helst!

Det avslutande femte segmentet har ett slutmål men ingen utstakad väg! Sisten till toppen är en ärthjärna liksom. Och det blir jag. Såklart. Orienteraren står och dansar högst upp på målstenen medan asfaltprinsessan kämpar på i den obanade terrängen!

Ett varv gjort. Egentligen återstår två. Men Fredriks fot nöjer sig här! Och utan vägvisare är jag lost på stigarna. Snurrar ihop 14 kilometer till på grusvägarna medan Fredrik fixar eld, kokar kaffe och lagar påsmat!

En typisk kanonsöndag.

2 Kommentarer

 • Svara
  Maria
  8 november, 2021 kl 17:50

  Det ser härligt ut, förutom lervällingen då 😊

  • Svara
   Anna
   10 november, 2021 kl 07:01

   Lervällingen var det roligaste. Fast det var mer som gröt än som välling. Tjockt, mjukt och mysigt 😀

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.