Aktuellt

Varför jag inte är en matkasse kind of person

Jag vann en matkasse från Hello Fresh i en kahoot-tävling på jobbet och äntligen skulle jag få testa det där som alla andra redan gjort. Sist på pucken som vanligt…

Vi har alltid varit skeptiska till matkassar här hemma. För att vi äter som hästar, är jättekräsna på kvalitet och gärna vill ha över till en matlåda dagen efter. Därför har vi aldrig tagit chansen och provat tidigare. Men nu alltså, dags att utmana mina fördomar.

Jag tror att jag ska bli pådyvlad ett gäng recept och tvingas äta den där majrovan som jag inte gillar. Men så funkar det inte. I alla fall inte i den här matkassen. Här får jag välja bland ett antal olika recept. De vegetariska alternativen är inte jättemånga men det finns i alla fall så det räcker för lite olika alternativ till de tre dagarna jag ska välja. Det blir en sötpotatisrätt med svarta bönor, en svamppizza och en linssallad med fetaost och avokado.

Till 4 portioner linssallad har vi fått en rödlök i storlek mindre golfboll. Och EN avokado. Jag får komplettera lite med vad som finns i skafferiet. Vad gäller smaken har jag inget att anmärka på, på någon av rätterna. Samtliga här väl kryddade och smakar riktigt gott.  Det är supersmidigt att alla ingredienserna är samlade i en påse, pedagogiskt markerad med en färgad klisterlapp för att man ska se vilket recept det tillhör. Jag behöver alltså inte ägna en kvart åt att hitta sakerna i alla våra mindre välsorterade lådor och skåp. Kryddorna kommer i portionsförpackningar så det är bara att öppna och hälla i.

Meeen. Det finns inte bara PROS. Det finns några CONS också. Förutom rödlökens storlek…
De där kryddpåsarna med 1 gram krydda och 5 gram plast känns sådär miljövänligt. Och hur vet jag vem som producerat det jag äter? Allting är i anonyma förpackningar märkta HELLO FRESH. Made in Tyskland.

Jag kanske vill välja en svensk ost och en ekologisk paprika…

Jag behåller recepten, för de var supergoda. Men jag behåller inte kassen. För jag vill kunna dubbla och trippla efter behov.  Och vill veta vilka produkter jag handlar.

Matplanering ikväll och helkväll på Ica Maxi i morgon alltså.

Har du matkasse?

9 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  3 oktober, 2021 kl 21:51

  Du är inte sist för jag har ännu inte provat. Och kommer högst sannolikt aldrig att göra det. Fattar inte grejen…

  • Svara
   Anna
   4 oktober, 2021 kl 21:31

   Det var lite smidigt med alla saker på samma plats, det får erkännas. Fast alltså, jag gillar ju att matplanera och bestämma själv :D

 • Svara
  Adi
  4 oktober, 2021 kl 07:55

  Jag skulle kanske kunna hoppa på nån av butikskedjornas egna, typ Ica, men inte HelloFresh. Känns onödigt att transportera så mycket fler förpackningar från typ Tyskland, bara för argumentet att det minskar svinn att det är uppmätt exakt. Kryddor håller ju hur länge som helstl iksom.
  Ifall Ica kom ut med en vegankasse så…. :3

  • Svara
   Anna
   4 oktober, 2021 kl 21:33

   Jag jätteskumt att man inte fick vanliga varumärken. Och man borde kunna klicka ur de saker man faktiskt har hemma, typ kryddor. Salt, peppar och vatten förväntades man dock ha själv :D

 • Svara
  Emma
  4 oktober, 2021 kl 18:08

  Vi har inte heller testat och det beror mest på att vi gärna vill ha matlådor vilket det sällan planeras för i matkassar. Nu kan man ju förvisso välja recept och barnvarianter men en vanlig tisdag vill jag att maten ska gå hem hos barnen utan tjat, det är det tillräckligt av ändå. Nya maträtter provas bäst på helger :)

  • Svara
   Anna
   4 oktober, 2021 kl 21:35

   Matlåda är ju halva grejen med en middag. Vill varken slösa pengar eller tid på att gå ut och äta varje lunch. De borde produktutveckla konceptet för oss som vill ha matlåda :D

 • Svara
  Emma
  4 oktober, 2021 kl 23:29

  Jag testar nån kasse ibland när jag får en bra deal. Tycker det är dyrt, ofta tar det längre tid än utlovat att laga och barnen gillar typ ingenting, men det är ju kul med lite nya rätter emellanåt.

 • Svara
  Hannas krypin
  6 oktober, 2021 kl 14:12

  Jag har inte heller testat så sist var du inte. :-) De matlådorna som kollegorna haft med sig från hello fresh har sett riktigt goda ut. Men det blir dyrt för oss fem här hemma då en av tonåringarna lätt äter som två vuxna.

  • Svara
   Anna
   10 oktober, 2021 kl 14:35

   Ja det var supergoda! Absolut inget att klaga på. Men som sagt. Hos oss äter barn som vuxna och vuxna som hästar :D Svårt att få det att räcka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.