Aktuellt

Tightsfickor och annat ofog

Jag är jättekinkig med löparkläder. Det kan man inte tro när man ser mig i jättegamla paltor. Men jag har en förmåga att få favoriter och använda dem jämt. Medan huset är fullt av lådor med sånt som bara används vid krisläge.

gbg five

Alla långärmade överkroppsplagg måste ha just långa ärmar. Gärna med ett sånt där hål för tummen så att den hålls på plats! Tröjor som är korta i ärmarna går fetbort. Dessutom får inte ärmarna vara för tighta så att de inte går att dra upp. Jag får klaustrofobi i tröjor där jag inte kan dra upp ärmarna.

T-shirts får inte vara för tighta, jag kan inte andas då. Men de får inte heller vara superstora. Lagom är bäst.

För alla tröjor gäller att de inte får vara för korta och släppa in luft i någon läskig glipa. Fryser vid blotta tanken.

Halsringningen får inte vara för vid för då får jag skavsår av vätskeryggan. Men inte för tight heller. Strypkänslan är väldigt obehaglig.

Jackor måste ha en ficka och helst ingen huva. Fast gärna en huva när det regnar. Heter det förresten luva eller huva?

Och tightsen. De måste ha en bilnyckelficka, men ingen utsidalårficka för mobiltelefon. Känner mig superful i sånna. Har hellre ett löst bälte.

Inga snören göre sig besvär i mina byxor. Får blåmärken av knuten och drar alltid ur dem. De sitter alltid uppe så fint. Men så har jag ingen getingmidja heller.

Tighs är alltid svarta. Tycker inte om svettmönster i grenen. På yogan funkar det med annat. Dock inte beige eller ljusrosa. Vill inte se naken ut när jag tränar!

Och det där med färg i övrigt. Jag tror att jag vill vara stiligt neutral i färg, men inser att alla favotröjor är knallrosa, orange eller turkosa. Säkert är i alla fall att det inte får vara en massa reklamtryck på. Då hamnar de i den där lådan med kläder som inte används.

Vad har du för klädkrav?

6 Kommentarer

 • Svara
  Helena
  22 oktober, 2021 kl 20:26

  Tumhål är trevligt, men då måste ärmarna vara tillräckligt långa så det inte stramar och hindrar rörelser.
  Halsringningen får gärna vara en v-ringning (jag passar bättre i det :-) )
  Luva för civila hoodies, huva för löparjackor.
  Har heller aldrig förstått poängen med utsida lår-fickor. Fult och obekvämt.
  Snören eller ej är oviktigt, så länge tightsen håller sig på plats.
  Nyckelficka är kraftigt plus och skall helst ha blixtlås.
  Tights får gärna ha fina färger. Antingen enfärgade (har tex vinröda tights) eller något snyggt mönster.

  Viktigast för mig är att tightsen är squatproof och håller sig på plats. Köpte Crafts vintertights för många år sedan när de var som mest hypade, men kunde snabbt konstatera att de började åka ned efter 3-400 m… Funkar dock utmärkt som överdragsplagg om man inte rör sig snabbare än effektivt promenadtempo :-)

  • Svara
   Anna
   25 oktober, 2021 kl 22:33

   Tumhål på för korta ärmar är värsta kombon. Craft hade en tröja med påsydda tumvantar. Var lite sparkbyxevarning fast på överkroppen. Det gick att fälla bort men då sprang man omkring med två flaxande vantar. Inte helt genomtänkt…

 • Svara
  Marina
  25 oktober, 2021 kl 19:45

  Kan knappt hitta tajts till löpning längre, eftersom jag inte gillar hög midja – vilket gör att magen börjar gör ont. Naturligtvis ska de vara svarta, med eller utan mobilficka.

  Gillar inte t-shirts, så linne eller lång ärm. Båda ska andas bra och sitta skönt, ärmar ska kunna dras upp, tjockare varianter ska ha hög hals med dragkedja. Allt i diskreta färger, någon måste vara en svart ninja 🥷

  Inga glipor någonstans!

  • Svara
   Anna
   25 oktober, 2021 kl 22:38

   Haha, vad är det för fel på t-shirts? Fast jag skulle aldrig träna i t-shirt på gymmet, då vill jag ha linne.
   Oavsett – inga glipor! Rörande överens där!

   • Svara
    Marina
    28 oktober, 2021 kl 19:29

    De sitter aldrig tillräckligt bra på mina ”smala” överarmar, skaver i armhålorna eller tar emot när man rör armarna eller ser ut som två flaggor i vinden. Har provat flera, funkar aldrig – tips mottages tacksamt!

    • Svara
     Anna
     29 oktober, 2021 kl 13:56

     Jag är inte så krallig jag heller men har aldrig tänkt på att de fladdrar. Har mest finisher-t-shirts från Helsingborg :O

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.