Aktuellt

Guidad tur med kaffe

Ville visa dottern våra nya hoods. Så att hon skulle få känna in stan, få en uppfattning om löpmöjligheter och kaffebarsutbud. De där viktiga grejerna med ett nytt ställe.

Parkerar vid Fredriks jobb på Hjälmarekajen för att ha tillgång till omklädningsrum efteråt. Sen ger vi oss av. Cruisar genom parken som jag aldrig lär mig namnet på.  Kungsparken eller Slottsparken, eller om det liksom är två som sitter ihop.  Det är härligt att slippa rödljus i en stad och jag väljer mina vägar med omsorg. Kommer bort till Nordic Wellness Kronborg bara för att visa henne krypavståndet till vår lägenhet. Vi kommer inte ens behöva använda det gym som finns inrett i källaren på vårt hus. 100 meter för ett morgonpass och man kan till och med gå hem till sin egen dusch innan man CYKLAR till jobbet. En helt fantastisk grej att inte behöva bry sig ett dugg om spårspring eller signalfel!

Anyway. I Pildammsparken, ca 50 meter från vårt hus stöter vi på Fredrik som tagit en annan runda. Vi stannar upp för ett kort photoshoot innan vi åter igen delar på oss. Jag tar vägen förbi utegymmet för att visa möjligheterna med den stora parken. Den dag man inte vill springa eller gå på gymmet då…

Vi tar oss bort mot Ribban och intervallernas paradis. Nu börjar hon knorra lite över trötta höfter, men jag har ju så mycket mer att visa. Vi hinner ut om Västra Hamnen och den goda glassen på SMAK som inte lockar så mycket just idag.

Sen tar vi Dockan och segelbåtarna på vägen tillbaka. 16 kilometer var planen och vi kom i mål på 16,5. Får ändå säga att jag lyckades bra med min cityguidning.

Det obligatoriska kaffet intar vi på Café Nostra, och betyget blir med beröm godkänt. Sen provstegar vi avståndet till vår lägenhet to be. Bara för att försäkra oss om att vi kommer orka gå till kaffebaren. Det tar 6 minuter i sakta mak. Det ska vi nog kunna leva med!

I övrigt har vi mest städat…

2 Kommentarer

 • Svara
  Sten-Åke Persson
  18 oktober, 2021 kl 12:39

  Lycka till i Malmö där finns många fina ställe för löpare

  • Svara
   Anna
   20 oktober, 2021 kl 07:36

   Fina ställen för löpare, kaffenördar och matälskare 🤗

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.