Aktuellt

Runacedemy – chockstarten!

Med ett marathon i benen tänkte jag bara ta det lite lugnt. Och löpteknikintervaller lät ju ganska snällt. Jag hade fel…

runacademy

Det är alltså premiär för höstterminen med Runacademy, och den som satt upplägget för dagen måste ha gnuggat sina händer i skadeglädje. Det här är nämligen inte passet man chillar runt på.

Fyra block med vardera fyra intervaller: 30-60-90 och 120 sekunder. Med bara 30 sekunders vila emellan, utom setvilan på 90 sekunder.

Det är den korta vilan som gör det. Och att intervalltiden går från kort till lång. Det MYCKET lättare mentalt åt andra hållet.

Någon har tänkt till. Velat skaka liv i oss efter sommaren. Och lyckats.

Jag orkar faktiskt inte ens plocka undan från middagen nu….

runacademy

4 Kommentarer

 • Svara
  Jennie
  8 september, 2021 kl 21:53

  Härligt! Jag började i måndags men hoppade då på den absoluta nybörjargruppen. Jag ser den som en möjlighet att komma tillbaka till löpningen efter en diskbråcksoperation i somras. Inte speciellt jobbigt får jag väl erkänna men ca 80% genom passet så fick jag en kommentar om att jag börjat halta och då avslutade jag. Men nöjd och glad var jag iaf efteråt. Alla meter är meter närmare ett normalläge i kroppen.

  • Svara
   Anna
   8 september, 2021 kl 22:01

   Heja dig! Och smart att börja i en lugn grupp. Körde hela förra terminen i en lugnare grupp pga gamla skador. Men nu hoppade jag upp en nivå, läskigt men kul!

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  8 september, 2021 kl 23:41

  Alltså vad är du gjord av!? Vad är din återhämtnings-hemlighet?
  Jag hade inte ens haft styrfart så tätt efter en mara. (Inte ens när. jag var yngre. :-O )

  • Svara
   Anna
   9 september, 2021 kl 07:35

   Så värst mycket mer än styrfart tror jag faktiskt inte att det var :D
   Men det blev jobbigt ändå. Kanske inte bara pga av kort vila mellan intervallerna. Kanske också pga ett marathon i benen :D
   Nu ska mina små ben få vila lite till!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.