Aktuellt

Testlöpning inför lopp

Loppet skulle ha gått i januari men har pga av Corona flyttats fram i omgångar. Nästa fredag smäller det och nu var det dags att kolla av om banan stod kvar…

enduro 18 kullatorpetInför det ordinarie loppet hade vi snögaranti: 50 kronor tillbaka på priset om det var snö på banan. Framflyttat till augusti känner jag mig tämligen säker på att vi får behålla pengarna. Men man ska aldrig säga aldrig…

På dagens testlöpning hittar vi ingen snö. Och inte alla stigarna heller. Sju månader gör verkligen underverk för mängden ogräs… Också på banan: ett gäng nässlor och ett par riktigt låga grenar som jag får stifta lite för nära bekantskap med. Men man kommer runt med det mesta när det heter trail.

enduro 18 kullatorpetDet här är loppet där tiden bara mäts på utvalda sträckor, och man därför springer lite mer som intervaller under loppet. Snabbt när det gäller. Segmenten ska ha olika karaktär och utmana olika förmågor. Vissa gynnas i uppförsbackarna, andra i tekniska nerförsbackar. Och asfaltballerinor har sekunder att hämta på långa grusvägssegment.

enduro 18 kullatorpetVi byter skog varje gång. För att varje lopp ska vara olika. Förra gången blev det tokmycket uppför. Den här är lite snällare. Lite mer lättsprungen. Till och med jag hade vågat vara med!

enduro 18 kullatorpet Lite ”jobb” på semestern alltså. Nu åter till solstolen. Eller förresten, har jag ens suttit i den i år?

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.