Aktuellt

Siffer-fail

Jag ställer klockan för morgonjogg klockan 06.00. För att SMHI har utlovat ihållande regn från 07-24. Så långt allt i sin ordning. Sen strular det till sig med siffrorna…

morgonjogg

Jag tänker springa 10 kilometer men ser ganska tidigt att något är fel med klockans inställningar. Den visar bara löptiden på alla skärmar. Ibland tre gånger på samma skärm. Så jag vet jätteväl hur lång tid jag hållit på, men har ingen aning om varken distans eller fart.

Känslan i kroppen är 5:30-fart, men jag vet av erfarenhet att känslan brukar luras på morgonen. Jag gissar att det är 5:45, och räknar med morgonens piggaste hjärnceller ut att 10 km bör ta mig 57,5 minuter.

När det gäller kilometer vet jag precis hur jag kan skarva mina rundor för att landa hemma på en jämn och fin sträcka. När det gäller minuter har jag ingen koll. Springer i cirklar och närmar mig till slut den tänkta tiden.

Så slår det mig. Tänk om jag inte alls springer i 5:45 utan i någon helt annan fart. Då kommer jag ju varken få jämna kilometer eller jämn tid om jag stannar på 57,5. Lika bra att fortsätta till en timme. Då är ju i alla fall något jämnt.

Stannar klockan på 1:00:00. Först när jag trycker på stoppknappen visas kilometerna. Och de visar 10,97 km….

Måste. Springa. Trettio. Meter.

Springer några steg och stoppar klockan. 10,99.

Springer några till.

11,01

Fail!

Ojämn sträcka och ojämn tid. Men jag blev i alla fall inte blöt!

8 Kommentarer

 • Svara
  Marina
  17 augusti, 2021 kl 20:13

  Bästa skrattet idag och igenkänning, råkade ha kilometer i timmen en gång tala om förvirrande…

  • Svara
   Anna
   20 augusti, 2021 kl 07:46

   Haha, det kan ju bli riktigt crazy :D

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  17 augusti, 2021 kl 20:13

  Eftersom jag inte litar på gps:en så kör jag på tid. :-)

  • Svara
   Anna
   20 augusti, 2021 kl 07:47

   Nackdelen när man kör på tid är att det inte hjälper att öka farten när man blir kaffesugen. Man får liksom inte kaffe fortare ändå…. :D

 • Svara
  Hanna - Hälsa och träning ur mitt perspektiv
  18 augusti, 2021 kl 11:15

  Bra morgonpass! Känns som att du ändå kan lita på din känsla vad gäller vilken fart du håller. :-)

  • Svara
   Anna
   20 augusti, 2021 kl 07:50

   Ja min fartfeeling är det inget fel på. Utom just på morgnar, då kan den strula lite. Och i skogen. Där tycker jag att jag springer JÄTTESNABBT och så visar klockan något helt annat :D

 • Svara
  A-mamman
  18 augusti, 2021 kl 13:37

  Jag funderar ibland på om jag borde mäta alla pass, för att få koll på farten och rätt känsla i kroppen. Men så är det ju jobbigt att se siffrorna när det går långsamt och trögt, så då nöjer jag mig med att springa rundor som jag vet är tex 5 km. Kör jag milen så blir det runt, runt på slutet för att komma upp i 10.0…

  • Svara
   Anna
   20 augusti, 2021 kl 07:51

   Jag tittar aldrig på klockan under tiden. Det får bli min surprise när jag kommer hem :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.