Aktuellt

I sista stund…

Man kan slänga ihop ett spinningupplägg på en eftermiddag. Det funkar om man tar senaste radioplågorna och kör trettiosekunders intensitetsökningar i refrängerna. Tidseffektivt extra allt! Fast jag vill inte ha det så….

Jag vill ha variation i musiken. För att inte tröttna om två veckor när jag hört varje låt åtta gånger om dagen på radion. Och trettiosekundrare i all ära men ibland vill jag köra fyra minuter, i bland två och ibland 15 sekunder. Då duger det inte att musiken blir soft och gosig precis när jag vill ösa. Därför måste jag ta mig tiden att lyssna in musiken och matcha rätt låt med rätt arbete. Räkna sekunder. Det är typ en veckas heltidsarbete. Och med tanke på att jag väldigt sällan har en vecka spontanledigt för att göra spinningpass drar det ut på tiden. De som går på mina pass vet. Det kan ta en evighet! Fast de brukar inte gnälla…

Anyway. För att få tummen ur LOVADE jag förra måndagen att jag skulle ha nytt upplägg idag. Mest för att jag var ensam hemma i helgen och kunde ägna hela dagarna framför mixmeister utan att någon skulle klaga på att jag var asocial, åt efterrätten framför datorn eller spelade dunka dunka mitt i natten.

Lördag kväll är det party in da house. Det är bara discokulorna och bålen som saknas. Ibland lyssnar jag på tre låtar samtidigt och kaoset är fullständigt i hjärnan. Ju tröttare jag blir desto svårare blir det att få till en smidig övergång mellan låtarna.  Jag kan pilla en kvart för att få till två sekunder. Och ingen kommer att märka det!

Söndag är jag så trött på dunkadunkat att jag inte orkar höra på eländet. Att testcykla passet utan musik är inte riktigt lönt så jag struntar i det. Tänker att det löser sig. En annan dag. Skjut på allt som skjutas kan. Som de gamla grekerna sa. Eller vem det nu var…

Därför får jag snällt starta veckan med ett spinningpass klockan 06.00.  Inklämd mellan skrivbordet och två nyfikna katter. Dunkadunka på hög volym. Morgontrötta ben. Morgontrötta familjemedlemmar som undrar vad som låter.

Men jag tror det håller.

Ikväll blir det premiär. Men en sten lättad från hjärtat och en rad mindre på to-do-listan. Lovely!

4 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  30 augusti, 2021 kl 19:55

  Hög igenkänningsfaktor! Mixa ihop löppass är lika krångligt och det svåraste av allt när det gäller att vara ledare. Finns så himla många bra låtar!

  • Svara
   Anna
   1 september, 2021 kl 15:20

   Eller hur! Det är en utmaning varje gång!

 • Svara
  Carina
  31 augusti, 2021 kl 08:47

  Jag lovar att man som spinningdeltagare märker skillnaden! Det är en faktor som kan avgöra om man går nöjd och lycklig från passet eller arg och irriterad. Stor eloge till dig som lägger ned tid och möda!!!

  • Svara
   Anna
   1 september, 2021 kl 15:20

   Så skönt! Så man inte sliter sitt hår i onödan!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.