Aktuellt

Det där med träningsprogram

Jag har aldrig lyckats följa ett träningsprogram, men jag brukar i panik börja följa dem två veckor innan marathon. Mest för att se att jag inte springer för mycket utan kommer utvilad och fräsch till loppet. Nu är vi inne på de sista två skälvande veckorna och i vanlig ordning klickade jag in mig på marathonträningsprogrammet. På schemat idag: 3 km uppvärmning, 10 x 20 sek backe och 3 km nerjogg. Fint så.

cykling

Men så skiner solen. Termometern visar 21 grader. Solskenscyklisten har sedan länge insett att kortärmatrundorna är räknade. Kanske är det här sista chansen. Backar och nerjoggar kan man ju springa i vilket väder som helst. Hagelstorm, monsunregn eller bara vanlig hederlig skånsk motvind funkar ju faktiskt i löparskor. Men inte på cykel. Därför avviker jag från programmet jag inte ens har startat. Och cyklar.

Tamejtusan hur värt som helst. Även om det straffar sig i någon backe nästa lördag…

2 Kommentarer

 • Svara
  Märta Johansson
  25 augusti, 2021 kl 21:04

  Jag har nog som max följt ett träningsprogram en vecka. Det stämmer ju aldrig. Träningsprogrammet vet ju aldrig vad jag är sugen på just den dagen :-)

  • Svara
   Anna
   26 augusti, 2021 kl 06:43

   Eller hur! Och dom vet aldrig vilket väder det är :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.