Aktuellt

First stop Jönköping

Vi tycker inte om att sträckköra.  Ska man ändå flänga genom landet kan man ju passa på att uppleva det.

Vårt första stopp tar vi vid Åsabadet utanför Jönköping. Här finns motionsslingor och möjlighet till ett renande bad. En oslagbar kombo.

Vi testar 10 km- och 3 kilometerspåret. Hinner knappt börja innan det är dags för backe. Och det kommer fler. Rödsandsbacken är ganska snäll, men den där Bengt var inte nådig. Hans backe svider.  Tänker att de som har sånna här skogar på sin bakgård får sjukt mycket gratisträning jämfört med oss som skrapar ihop 30 höjdmeter på en standardrunda! Nästan orättvist, när man slåss uppför samma Västerbro på maran sen….

Åsabadet ligger öde. Kan bero på blygsamma 17 grader i luften. Vi har hela sjön för oss själva och kan bada och byta om helt ostört. Underbart för den som annars är känd för att korva på sig kläder i ett framsäte med ena benet på instrumentbrädan och det andra i taket…

Energipåfyllningen tar vi i vanlig ordning på Stuk där vi delar på en pizza och en fänkåls-och avokadosallad. Lite kaffe slinker också ner. Och en av de där croissanterna som precis kom rykande varma ur ugnen. Det är svårt att välja på Stuk. Helst hade jag ätit allt.

Turen går vidare till en stuga utanför Norrköping där vi bjudit in oss på kaffe och pratstund, innan vi checkar in på hotellet i stan. Vi har middag bokad på The Lamp och nu ligger jag på sängen och drömmer om hummertacon som snart ska bli min.

Att sträckköra är inte vår grej…

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.