Aktuellt

Ven runt

Skåneleden har en etapp på Ven, men det är inte därför jag är här idag. Idag ska jag springa runt Ven ”helt i onödan”. Med vänner. Och då räknas det inte till min och Fredriks utmaning att bocka av hela Skåneleden, eftersom den enda regel vi har är att BÅDE jag och Fredrik ska springa/vandra samtidigt.

Skåneleden

Men löpning är aldrig i onödan. Och det är superkul att träffa vänner man inte sett på länge. Insatsen är 2 x 30 minuter bilkörning, 2 x 30 minuter båttransport och 180 kronor båtbiljett. En hel del för 12 kilometers löpning, men alltså, så värt!

ven

Det är ett helt gäng som kliver av båten och alla går i samlad skara till cykeluthyrningen. Längst upp i backen som kan skrämma slag på vilka lårmuskler som helst. Men jag ska inte cykla, jag ska träffa min löpardejt Sofia. Hon kan en del om ön och guidar mig de första kilometrarna till nästa dejt ansluter. Det är Caroline. Hon kan ALLT om ön. Via Caroline får vi veta alla hemliga stigar dit inga turister når. Vi får veta vem som bor var och vem som jobbar med vad. Trots mängden människor som klev av båten är vi helt ensamma på stigarna. Vi springer längs stranden, förbi söta hus, uppför och nerför.

ven

Det finns ett par ställen att äta på men Ven-kännarna avråder. Det ska vara superdyrt tydligen. Men bada är gratis och vattnet är varmt. Efter 10 kilometer hoppar vi i. Botten är stenig och mina ovadderade fötter skriker när jag försöker ta mig ut. Värt ändå. Det är superskönt!

Vi är på sidan av ön som vetter mot Danmark och telefonen har välkomnat mig med öppna armar och upplyst mig om de danska samtalspriserna…

Därifrån är det en brant uppförsbacke hem till Sofia. Fast innan vi är framme ska vi besöka öns kyrka också, som ligger ännu lite högre upp. Det flåsas en del innan vi är uppe och får beskåda den coola utsikten.

Skåneleden

Avslutar men en snabb omelett innan det är dags att ta båten hem.

ven

Det är skönt att veta att jag behöver åka hit en gång till för att casha in Skåneleden-etappen. Ven kan man nog inte få för mycket av!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.