Aktuellt

Springa på tårna

Ni vet när alla skulle börja springa på framfoten och liksom började springa som ballerinor på tå. Fick hälseneproblem och slutade springa…

Jag springer på framfoten men tror att jag landar nästan platt och låter hälen komma i millisekunden efter. Så som jag också lär ut. Varje gång jag ser en bild på mig själv ser jag att jag är mycket högre upp på framfoten än jag tror. Därför tänker jag alltid på att känna efter. Känna att hälen rör vid. Och jag känner det tydligt.

Ändå får jag kommentaren på gårdagens upplevelselöpning: ”du springer på tårna, hur orkar du det?”

Igen. Jag tror inte han varken ljög eller såg i syne. Det är jag som känner i syne.

Jobbar vidare. Vill inte vara en ballerina. Ser du ut som du tror när du springer?

6 Kommentarer

 • Svara
  pernillabredolt
  12 juni, 2021 kl 15:06

  Jag har alltid varit tå löpare. När jag höll på med friidrott genom fotbollen några år (var del av vinterträningen att träna i friidrottshallen med klubben en gång i veckan) klagade de och klagade på mitt tå tippande men det är naturligt så jag har fortsatt springa så nu även 20+ år senare.

  • Svara
   Anna
   13 juni, 2021 kl 11:07

   Alla springer ju olika och funkar det så finns det ju egentligen ingen anledning att ändra! Du lär ju ha starka vader efter 20 år så de tål nog det! 😀

 • Svara
  Hannas krypin
  13 juni, 2021 kl 10:55

  Jag springer också alltid på tårna. Jag har fått lära mig att det sparar mer energi jämfört med att landa på hälen först.

  • Svara
   Anna
   13 juni, 2021 kl 11:04

   Ja att sätta ner hälen först långt framför kroppen är världens effektivaste broms. Om du landar med foten UNDER dig är det inte fel att låta hälen komma ner samtidigt/strax efter framfoten för att avlasta vaden och ”spänna gummibandet”(hälsenan) för nästa frånskjut. Att springa på tårna som en ballerina kan ge skador på vad/hälsena speciellt om foten landar framför! Strävar efter att platta till landningen men lyckas uppenbarligen sådär….

 • Svara
  A-mamman
  13 juni, 2021 kl 11:02

  Nej, det gör jag inte! Har nog nämnt det förut faktiskt, men om jag sträcker upp mig för en bild så ska det ändå till med rätt hundradel för att se vettig ut, annars fångas jag med sned höft, dålig hållning och noll spänst i benen. Bedrövligt. Jag har faktiskt tänkt att det skulle kunna vara ett mål med löpcoachning: att se bra ut på bild. Då blir det säkert bättre löpning också.

  • Svara
   Anna
   15 juni, 2021 kl 17:18

   Haha, känn dig inte ensam, det ÄR helt omöjligt att se vettig ut på bild. Jag vet :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.