Aktuellt

Koordinationsövningar

Löpgrupps-onsdag igen. I en stadspark som kryllar av liv. Studenterna är ute och firar våren. Eller sommaren som det kanske heter i juni. Vi deltar i festen på vårt vis. Med intervaller pimpade med tvärstopp, burpees och upphopp. Och löpskolningsövningar med inslag av koordination…

Det är när vi kommer till koordinationen som ledaren börjar skruva lite på sig. Det är samma sak nästan varje gång…  De har uppenbarligen inte genomgått grundkursen i aerobic från 1990-talet har lite svårigheter att lyfta rätt kroppsdel åt rätt håll på rätt tid.

Vi snackar kombon knälyft-hälkick-knälyft, först på ena benet och sen på andra. Dagens instruktör ser lite lätt besvärad ut men fixar biffen hyfsat. Efter en omgång tycker han ändå att det räcker… Förra veckans ledare hade ännu mindre aerobic skills i bagaget. Det blir någon slags passgångsindianhopp som uppvisas, men vi förstår ändå vad som avses.

Jag som bodde i en aerobicsal mellan 1993-2000 har inga problem. Fattas bara amerika-sockarna så hade jag varit queen of the stadspark idag. När ska mambo chassé bli löpskolningsövning? DÅ snackar vi fest i parken!

2 Kommentarer

 • Svara
  Helena
  2 juni, 2021 kl 22:39

  OMG… nu skickade du mig många år tillbaka i tiden i expressfart :-D

  • Svara
   Anna
   3 juni, 2021 kl 20:38

   Eller hur! Those were the days!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.