Aktuellt

Hur långa byxben ska man ha när man fyllt 40?

Jag noterar att jättemånga väljer långa svarta tights fast temperaturen står och trycker nära 25 grader. Tjejer that is. Killar har shorts efter tjugondag knut. Undrar om alla fryser eller om de inte vill visa sina ben. Jag som är mest frusen i hela världen svettas ihjäl i långa tights så här års, så jag rädd att kylan inte är orsaken…

Jag gillar shorts och shorts är per definition ganska korta i tjejmodell. Min mamma skulle säga att det inte passar sig när man fyllt 40. Men jag vill ju också känna vinden på benen även om de har några år på nacken. Så jag trotsar henne lite.

Min gräns för långa tights går vid 15 grader. Därefter kan jag ha någonslags trekvartsvariant även om barnen får stora skälvan och tycker det är tantigt. Men alltså nu, nu finns bara shorts. Och korta tights. När man för en gångs skull inte fryser ihjäl.

Vad har du på dig på benen? Och vilka regler gäller i din värld?

15 Kommentarer

 • Svara
  Malin O
  10 juni, 2021 kl 22:09

  Herrshorts is da shit! Då slipper man visa upp halva rumpan, om man inte vill det alltså – för då är det såklart helt okej!
  Ravelli har en modell jag gillar, Craft har shorts med innertights som sitter bra och inte glider upp längs benen.
  Småbyxor med kortkorta ben är fint på andra men jag känner mig obekväm och så tycker jag de gärna rullar upp sig.

  • Svara
   Anna
   12 juni, 2021 kl 09:55

   Tack för alla tips! Jag får botanisera vidare. Grejen med innertighs är att man missar den där luftiga känslan som är så skön när det är stekhett ute.

 • Svara
  Helena
  10 juni, 2021 kl 22:57

  Ikväll på CIP med klubben (6 x 500 med minskande vila) körde jag lysande blåa hot pants. Jag kör på det som passar väderleksmässigt och jag tycker ser snyggt ut i helt enkelt :-)

  • Svara
   Anna
   12 juni, 2021 kl 09:56

   Det låter som en klok inställning!

 • Svara
  pernillabredolt
  11 juni, 2021 kl 08:53

  Är väldigt frusen av mig men benen är inte det (kanske härdade av allt fotbollsspelande…). Kör shorts till runt 12grader.

  • Svara
   Anna
   12 juni, 2021 kl 09:57

   Jag är säker på att shorts funkar på 12 grader. Jag fryser i princip aldrig om benen. Fast när jag står inne och tittar ut så tror jag alltid att det är kallare än det är. Därav 15-gradersgränsen…

   • Svara
    pernillabredolt
    12 juni, 2021 kl 12:59

    Tror också alltid det är kallare. Hatar att frysa så brunkar bli några för mycket lager sådär på vår/höstkanten.

 • Svara
  Esther
  11 juni, 2021 kl 09:00

  Wear those shorts!!!!
  Jag har också fått höra att efter 40 får man inte ha mönstrade färgglada tajts, det ska vara svarta eller iaf enfärgade.
  Till vardags håller jag mig till kjol och shorts som är längre än cykelbyxor (dölja samtidig brännan), men vid träning eller hemma har jag det som jag känner mig mest bekväm in/ lämpad för ändamålet. Visst gillat jag att känna mig snygg när jag träna också och köpa träningskläder (alldeles för måmga) som jag tycker är snygg, men när jag tränar bryr jag mig inte över svett, rufsig hår, för korta shorts eller att cykeltröja visa mina valkar på magen, för då träna jag, har kul och tar i… sen skulle jag nog ta över en tröja eller liknande om det blir foto sen för våra ärlig (har mer problem att visa mage än ben)..
  Kör på i shorts!

  • Svara
   Anna
   12 juni, 2021 kl 09:59

   Wear those shorts! Klart jag ska fortsätta med mina shorts. Jag hade dött i långa tights i den här värmen! Rufsigt hår tar jag mig också friheten att fortsätta med :D

 • Svara
  Olof
  11 juni, 2021 kl 13:20

  Jag vidhåller att gränsen för korta löpartights går vid -3°. Kan sträcka mig till upplevd temperatur, så vid kraftig vind, snö och regn är heltäckande benplagg acceptabelt även om termometern visar över nollan.

  • Svara
   Anna
   12 juni, 2021 kl 10:00

   Vi har har samma uppfattning om semlor men uppenbarligen inte om temperaturgränser :D. Att man kan äta semlor i högsommarvärme är vi dock överens om. Fyller du inte semla snart? :D :D :D

   • Svara
    Olof
    13 juni, 2021 kl 20:43

    Jag är inte riktigt i form för att matcha åldern med kilometrar just nu. Funderar dock på att fira 50 om några år med att springa milen under 50. Gärna med semla

    • Svara
     Anna
     15 juni, 2021 kl 13:52

     Det låter som ett bra firande. Jag börjar träna redan nu. För när det bjuds på semlor bjuder jag liksom in mig själv på kalaset? :D

 • Svara
  Marina
  11 juni, 2021 kl 20:10

  Springer i shorts när vädret tillåter och jag är över 40 år. Skönaste rundan vinner och det står ingen åldergräns på shortsen! Lika med att prova nya saker, livet blir tråkigt om allt ska ha gränser.

  • Svara
   Anna
   12 juni, 2021 kl 10:02

   Haha, nu ser jag plötsligt lappen i shortsen: bäst före 40 år… haha, vilken syn! Fast jag håller med det finns ingen åldersgräns. Jag ska springa helsingborgmaraton 2044 i shorts!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.