Aktuellt

Småbarn och morsdag

Vi har blivit som småbarnsföräldrar på nytt. En nyopererad katt som ska äta pyttelite jätteofta och INTE slicka på sår, hoppa högt och bråka med annan katt… det kräver sin övervakning. Och hemmavaro. Inomhus. På sommaren första dag…

Som extrem sommarmänniska får jag lite panik av situationen och drar morsdagskortet. Jag önskar mig att få springa från Lödde till Lomma och dricka kaffe med mig själv. Ett par timmar ledigt från inomhus kattvak.

Då inget av barnen är hemma och kan ge mig min önskepresenst blir det Fredrik som får offra sig för mitt morsdagsvälbefinnande.

Medan han doserar kattmat enligt schema, stoppar den vrålhungriga katten från att äta upp den andra kattens mat, förhindrar hopp från höga möbler och agerar allmän bollkalle, ger jag mig ut och njuter. Väldigt ego, men det är ju mors dag…

Det är vindstilla längs havet. Bara en sån sak. Det händer liksom inte. Det är precis så där lagom varmt. Svettigt men inte outhärdligt. Och det är en sån dag då folk hänger i glassbaren så man får ha kaffestället för sig själv.

Nu återgår jag till livet som bollkalle och kattpolis. Så firar vi lite till med barnen ikväll.

6 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  30 maj, 2021 kl 21:54

  Underbart både att lilleman mår bättre, sommaren är här, du fika kuta och fila och att höftböjaren var snäll!

  • Svara
   Anna
   2 juni, 2021 kl 22:13

   Eller hur. Bara bra grejer!

 • Svara
  Gert Persson
  31 maj, 2021 kl 09:32

  Jag känner med katten.Själv har jag fått en pacemaker inopererad i fredags.
  Det är ju ingen (katt)astrof.Hoppas katten snart mår bra. :)

  • Svara
   Anna
   2 juni, 2021 kl 22:14

   Oj då! Då ska du inte heller klättra i träd kanske? :D
   HOppas allt gick bra!

   • Svara
    Gert Persson
    3 juni, 2021 kl 09:26

    Allt gick bra men jag får vänta med att klättra i träd ett
    tag till. :)

    • Svara
     Anna
     3 juni, 2021 kl 20:38

     Okej. Men när du väl tagit dig upp i trädet kan du väl skicka en bild :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.