Aktuellt

När man planerar bort en hel förmiddag

Ibland kan jag i min oförmåga att fatta beslut och min önskan om att få till den perfekta löputflykten, slösa bort en hel förmiddag. Det gjorde jag idag…

Katten väcker mig redan klockan 06.00 och jag ser chansen till en löprunda som kan få ta lite tid. Tänker unna mig att slösa tid på transport för att få springa på magisk plats. Känner mig värd en A-B-löpning då jag offrat mycket av  veckans träning på halvtråkiga pass framför teven. Det här är MIN tid. Och jag är värd det bästa…

Men jag får inte ihop logistiken och SMHI har större beslutsångest än jag själv. Viss typ av A-B-löpning kräver hyfsat väder. Att huttra genomblöt på perrong inte är en fancy sysselsättning alls.

När jag har surfat fyra hundra gånger på SMHI, kollat tågtidtabeller, bytt kläder tre gånger, räknat baklänges och fram går ingenting ihop. Och klockan som precis var 06.00 börjar nu närma sig tio. Jag kommer inte att få ihop mitt äventyr på den tid som är min. Från lunch väntar annat och jag behöver en plan B.

Så jag springer från dörren, på Kävlinges vanligaste cykelvägar, förbi de platser jag alltid springer, i den motvind som alltid finns här. Jag springer till den skog som är mitt andra hem och tar de vanliga cykelvägarna tillbaka.

Från en underbar utflyktslöpning till en högst ordinär runda. Ibland blir det inte som man tänkt sig. Nu börjar jag planera nästa helg…

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.