Aktuellt

Löparbilder

En fotograf sa en gång till mig att löparbilder var svåra att ta. För att man ofta är i fel fas i steget. Där båda armarna möts i mitten, den ena på väg fram och den andra bak. Där precis när man ser så där lagom toanödig ut. Han sa det kanske mest som tröst efter fyra miljoner försök att få till en bra löparbild men ändå…

I 99% av mina löparbilder ser jag inte klok ut. Och det är ju nära tillhands att tro att jag kanske aldrig ser just klok ut när jag springer. Att det liksom är det som är problemet snarare än fotografen eller andra fototekniska orsaker.

Anyway. På gårdagens teknikträning med Runacademy fick jag faktiskt beröm för mitt löpsteg. Det såg tydligen lätt ut. Och när jag ser bilden som togs utan min vetskap blir jag i alla fall lite nöjd. Jag ser ju inte nästan inte alls toanödig ut.

Det kanske finns hopp ändå!

8 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  7 maj, 2021 kl 08:36

  Intressant ämne! Jag har några tankar:
  – När en person skriver om mysjogg och lägger upp en bild som ser ut som värsta racelöpningen så blir jag helt förvirrad. Springer hen så där? Och kallar det för mysjogg?
  – Jag har sett bild och film på mig själv vid målgång på ett lopp. Toanödig stil minst sagt. Jag såg ut som en haltande tant som skitit på sig.
  – När jag försöker fota själv på en runda så blir det aldrig skarpt, men andra lyckas. Försöker förstå hur de gör.

  • Svara
   Anna
   9 maj, 2021 kl 17:50

   Inget man ser på instagram är sant. Man får nog räkna med att det finns minst 20 fula bilder bakom varje publicerad :D Därför är det roligast att se bilder på de som är i bakgrunden. De som inte själv lagt upp bilden. De är de ärligaste bilderna :D
   Jag kör med tio-bildersknappen. Har man tur blir en av dem normal….

 • Svara
  Sten-Åke Persson
  7 maj, 2021 kl 09:53

  Snyggt steg och fin hållning

  • Svara
   Anna
   9 maj, 2021 kl 17:51

   Tack. Ibland får man till det :D

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  7 maj, 2021 kl 18:58

  Min mobil går att ställa in på 10 snabba bilder. Då brukar åtminstone ett bli ok! Såklart du har bra löpsteg! Annars skulle du inte kunna springa så bra som du gör!

  • Svara
   Cecilia
   8 maj, 2021 kl 21:04

   Så snyggt, såg bilden på RA fb och tänkte perfekt!

   • Svara
    Anna
    9 maj, 2021 kl 17:55

    Haha, perfekt vetetusan men det finns värre bilder på mig :D

  • Svara
   Anna
   9 maj, 2021 kl 17:51

   Jag kör också på den. Har man tur funkar det! Lyckas man inte se normal ut på en av tio, är det kanske dags att lufsa hem :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.