Aktuellt

En helt vanlig träningsfamilj

Dottern klagar på att det tar 4 månader från det att hon lägger sin gula människotröja i tvättkorgen tills den blir tvättad. Det är sant. Å andra sidan bli hennes träningskläder tvättade innan hon hunnit blinka…

Det känns olönt att tvätta EN gul tröja. Mycket bättre att fylla en maskin med träningskläder. Och det kan man ju göra flera gånger i veckan. Hur ofta kommer det EN TILL gul tröja i korgen liksom?

I familjen fylld av träningsnördar finns fler egenheter. Att tvättstugan luktar träsk pga den inte alltid så angenäma sporten orientering. Som får husets icke-orienterare att gå bananas och förbjuda löparstrumpor i tvättstugan. Med den tveksamma följden att det som välkomnar en utanför ytterdörren är två par träsk-skor med tillhörande stinkbomber till strumpor.

I garderoben trängs lakanen och handdukar på alldeles för få hyllplan. För att göra plats till yogamattorna och yogablocken. Det krävs en tetris-kung för att få in alla lakan samtidigt. Men när garderobsutrymmet tryter är det bra med en spinningcykel som kan agera klädhängare åt de kläder som inte riktigt får plats.

Löpartidningar finns det gott om och alla de där gamla numren av SPRING funkar ypperligt till grytunderlägg, eller bara att ställa sin cappuccino på.  Vi har SPI-belts som hänger på tork lite överallt i huset och gps-klockor på kö till laddarsladden. Ja vi har försnillat de andra…

Vi har en kettlebell med framskjuten plats som prydnadsföremål.  Övriga prydnadsföremål, om än lite mer slumpmässigt utplacerade i huset, är foamrollers, massagebollar och gummiband. Man får vara glad så länge man inte trampar på en boll och får en gratis flygtur.

Anyway. Medaljerna har vi inte kommit till. De som pryder väggen och är så där lite lagom skramliga för en katt.

INGEN hade kunnat missa att det bor en familj träningsnördar här. Men vi har i alla fall inte en enda nummerlapp på väggen. Vilka egenheter har du hemma hos dig?

4 Kommentarer

 • Svara
  Helena
  11 maj, 2021 kl 22:08

  Jag har inga egenheter ;-) Däremot har jag en 28 kgs kettlebell precis innanför ytterdörren (inköpt när det gick rykten om att Gerda ev skulle stänga helt). Skulle någon skum figur försöka tränga sig in i lägenheten kan man alltid grabba den och svinga mot lämpligt ställe… I vardagsrummet huserar en foamroller, som emellanåt tom används. I sovrummet bor medaljerna. De utan band (VSM, VDM, blandade veteran- och seniortävlingar) samt de viktigaste med band (de från Sthlm maraton och några från LL:s tremil) bor ovanpå byrån. Resten av de med band hänger runt ett garderobshandtag. Fullt normalt alltihopa ;-)

  • Svara
   Anna
   14 maj, 2021 kl 20:41

   Det låter som ett helt normalt hem om du frågar mig!

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  12 maj, 2021 kl 19:02

  Vi har inte ens egen tvättmaskin utan måste boka. Tur det finns hiss. ;-)

  Jag har ett ego-rum. Med stort prisskåp. (Medaljerna har jag oi en skokartong i ett förråd) Detta rummet är även mitt målarrum, bibliotek, förvaringsplats för lakan och handdukar samt läshörna. Det låter som om det vore en stor sal men det är inte större än en stor garderob. :-D

  • Svara
   Anna
   14 maj, 2021 kl 20:42

   Verkar typiskt yteffektivt och bra! Jag som behöver ett helt rum för att lägga pussel….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.