Aktuellt

Bästa finisherprylen

Av alla saker jag någonsin fått i en målgång är nog badrocken från New York marathon den allra mest användbara! Vi har två stycken permanent boende i vår bil för man vet aldrig när de behövs! Idag gjorde de…

Jag avbokar cyklingen pga väder. Övertalas att följa med på en löprunda på Söderåsen och glömmer för en sekund att man kan bli blöt även när man springer. Klarar mig hyfsat de första 9 kilometerna. De sista två blir en kalldusch. Himlen öppnar sig och jag blir blöt ända in i märgen. Jag har med mig en torr tröja men hade inte en tanke på att ett par byxor kunde bli så här blöta. Jag tänker på min mammas alla förmaningar om att inte ha blöta underkläder på sig och ser urinvägsinfektionen komma flygande som ett brev på posten. Så kommer jag ihåg badrockarna. Med flossad insida.

Dottern har tagit den ena, men det finns kvar en till mig. Sparkar av mig byxor och skor och virar badrocken om mig. Skruvar på stjärtvärmen tills det bränns och saknar egentligen bara en kopp varm choklad på bilresan hem.

Väl hemma kliver jag ur bilen barfota med badrock. En helt vanlig kväll i maj, då vattnet plaskar under fötterna. Och jag undrar vad grannarna tänker. Förmodligen tänker de att just en sån badrock hade varit bra att ha…

Vilken är den mest användbara pryl du fått på ett lopp?

4 Kommentarer

 • Svara
  pernillabredolt
  26 maj, 2021 kl 11:27

  Ja en sådan hade varit perfekt. Slängde min för jag fick inte plats att släpa runt den när jag åkte till Sydamerika direkt efter NYC maran. Ångrar det bittert. Måste springa igen för att få en ny.

  • Svara
   Anna
   27 maj, 2021 kl 13:58

   En typiskt bra anledning! Jag behöver nog också en till….

 • Svara
  Staffan
  28 maj, 2021 kl 14:22

  Hmm, jag har försökt hitta ett användningsområde för min (som är exakt likadan) sedan 2015 :-) den brukar ligga i lådan där vi har dynorna till utemöblerna så kan den som är frusen eller som vill sitta ute sent en kylig sommarkväll svepa in sig i den, men det blir inte så ofta, fast fortsätter den här våren/sommaren som den börjat kanske den får användas varje dag i år, haha. Det är kanske i bilen den ska ligga?

  • Svara
   Anna
   29 maj, 2021 kl 15:16

   I bilen it is! Värsta bästa förvaringsplatsen om man har fullt i skåpen hemma. Ja du vet ju, löparskorna tar ju lite plats… Perfekt om man skulle få för sig att spontanbada efter någon löprunda dessutom!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.