Aktuellt

Padel???

Dottern har utmanat mig och Fredrik i trendsporten Padel. På lördag ska det ske och jag skakar redan i knävecken…

Jag är född utan bollsinne. Och med reaktionsförmåga i klass med en hundraåring. Fredrik kan inte ens stava till boll men han kommer nog klara sig rätt bra ändå. Genom att slänga sig handlöst åt alla håll samtidigt och därmed helt slumpartat lyckas pricka bollen. I alla fall ibland.

Dottern har gjort klart för oss att vi inte ens kommer att svettas eftersom vi kommer att missa alla bollar.  Det kan vara ett strategiskt uttalande för att bryta ner vårt självförtroende, men jag är rädd att det kanske ligger något i det. Jag får flashbacks till hela min samlade strandtenniskarriär och inser att jag väldigt sällan räknat till fler än 3 träffar i rad. Jag kommer inte att svettas. Kanske snarare frysa ihjäl!

Dessutom fattar jag inte reglerna, fast jag fått dem förklarade för mig miljoner gånger. I väggen eller golvet, vilket är egentligen okej? Och hur stor risk är det att man får en väggstudsande boll rätt i planeten?

Oklart också om det är dresscode på padel? Dottern har liksom kjol…

Vill ju inte komma in helt felklädd så att alla förstår att jag är nybörjare, innan jag ens hunnit visa det! Och till instabilden efteråt måste jag ju se sådär trendig ut som självaste trendsporten itself.

Eller så ser jag precis så där bortkommen ut som jag kommer att känna mig. Med ett padelrack i hand och flackande blick. Osvettig men livrädd. För de där studsande bollarna som yr omkring mig. Får man ha hjälm?

4 Kommentarer

 • Svara
  Sten-Åke Persson
  19 mars, 2021 kl 09:33

  Anna jag har blivit erbjuden det samma, man kan köra med axel problem.

  • Svara
   Anna
   20 mars, 2021 kl 13:27

   Slapp du då? :D Det är i eftermiddag det smäller. Håll tummarna för att jag överlever!

 • Svara
  Hannas krypin
  19 mars, 2021 kl 16:35

  Jag har spelat en timme padel med mina kollegor och nej, jag blev varken svettig eller trött…. Så jag förstår vad hon menar…. Kan i och för sig bero på att vi missade väldigt många bollar…. :-P

  • Svara
   Anna
   20 mars, 2021 kl 13:28

   Jag har som mål att i alla fall träffa en boll. Så får jag väl göra tio burpees innan jag går hem så det i alla fall känns som jag har rört mig :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.