Aktuellt

Padel. Premiären…

Långt efter alla andra har även jag testat padel. Trendsporten nummer 1. Så här gick det…

Det är i Eslöv premiären ska ske, och vi möter upp våra motståndare/läromästare i dörren. Passerar genom sjuttioelva slussar och behöver komma i håg koden minst hundra gånger för att ta oss in och för att hyra racketar. Tur att sifferminne är min starka sida. Till skillnad från bollsinne…

Vi provbollar lite fram och tillbaka och får en kort genomgång av reglerna. Jag inser att jag inte kan fokusera på något annat än att träffa bollen, och låter alla andra hålla koll på om mina bollar är okej eller inte. Att räkna game och set och flytta bollar på resultattavlan är inte heller min uppgift för dagen. Jag har nog att komma ihåg vilken sida av planen jag ska stå på och åt vilket håll jag ska vara riktad för att inte drämma alla servar i gallerväggen.

Men det går över förväntan. Jag träffar faktiskt en del bollar. Speciellt med min forehand där jag har hyfsat kontroll. Åt andra hållet är jag chanslös, det blir liksom alltid fel. Mitt racket är aldrig där jag tror att det är. Men den största utmaningen är bollarna som kommer från väggen. Hur fasen är det tänkt att man ska pricka dem? Jag använder hela min inre rumsuppfattningsförmåga men lyckas ändå alltid stå med rumpan åt fel håll när det är dags att slå. Samtidigt ser det grymt proffsigt ut när man lyckas så jag ger mig sjutton på att inte ge mig.  Jag tror jag får till EN träff av alla miljoner bollar jag låter studsa i väggen.

På grund av vår nybörjartafflighet blir det en del pauser, och våra motståndare har rätt i att vi inte behöver duscha efteråt. Men det känns ju ändå att jag rört mig och underarmen burrar lite läskigt när jag försöker dricka! Dottern förklarar att man ska byta hand ibland i väntan på serve. Och kanske inte hålla krampaktigt om racket i 90 minuter i sträck.,.

När tio minuter återstår av vår speltid dyker nästa gäng upp. Och börjar värma upp som värsta proffsen vid sidan av planen.

Jag inser att jag har en del att lära. Uppvärmning, handfattning och väggbollar.  Målsättningen är att bli tillräckligt bra för att få ha kjol och vita skor. På min nivå var det visst lämpligare med tant-outfiten. Någon som vill köpa ett par rosa skor till våren?

 

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.